Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Već je neko vrijeme posve jasno da od turističke sezone ne možemo očekivati gotovo ništa i da je vrijeme rekordnih zarada prošlost. Ne samo da ćemo imati priličnu rupu u državnoj blagajni, nego je pitanje i što s planiranim ili započetim investicijama u turizmu jednom kada virus popusti. Jer, ne zna se hoće li se turizam ikada više vratiti na predvirusne razine.



Nestašice uglavnom vežemo uz bivšu državu, no jedan je maleni virus otkrio sve rupe u domaćoj proizvodnji, odnosno u njenome nepostojanju. Odjednom smo shvatili da nema dovoljno medicinske opreme, alkohola, kvasca, kave i povrća. Dio se javnosti digao na noge tražeći obnovu barem dijela proizvodnje, no u ekonomiji je uvijek pitanje što je i koliko isplativo.



Iako nitko ne zna kada će kriza završiti, posljedice je ponešto lakše predvidjeti. Upravo se zato među dijelom ekonomista pojavljuju, mnogi će reći, heretičke ideje, kao što je recimo tiskanje novca ili posezanje za novcem iz mirovinskih fondova. Ovo potonje, doduše u blažoj varijanti, predlaže i prva dama Ekonomskoga instituta. Je li doista vrijeme za herezu?



Među skupinom pogođenijom korona krizom bez sumnje su studenti. Dok je dio stalno zaposlenih ipak zaštićen kakvim-takvim pravima, studenti su prvi na odstrelu. Većina uz studij i radi, a rad je preko studentskih servisa drastično pao. S druge strane, iako se većina vratila svojim obiteljima u svoje gradove, u mjestu studija i dalje plaćaju najam, iako ga zbog gubitka posla nemaju čime platiti.



Osim zaposlenika koji ne znaju kako će izgledati sutra, pod većim su stresom još samo menadžeri i vlasnici tvrtki koji ovih tjedana moraju donositi teške odluke. Kako bi se stupanj anksioznosti smanjio i glava razbistrila dobro je posegnuti za dobrom starom prirodom, za aromaterapijom. Informer donosi priču o tome kako smanjiti menadžersku anksioznost i stres.

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju