Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Postati prvi klimatski neutralan kontinent u svijetu do 2050. velik je izazov, stoga je Europska komisija osmislila Europski zeleni plan - najambiciozniji paket mjera koji bi i građanima i poduzećima u Europi trebao donijeti koristi od održive zelene tranzicije. Iako mnogi čupaju kosu na pomisao da Europa nekome dijeli novac prikupljen porezima, činjenica je da se nijedan pojedinac niti tvrtka neće zazeleniti sami od sebe. Informer istražuje gdje je u toj cijeloj zelenoj priči Hrvatska.



Radne snage već neko vrijeme nema, no s Vladinim povuci-potegni rješenjima ne otvara se dovoljno tvrtki koje bi neprestanu mijenu zakona i drugih pravila mogle preživjeti barem prvih 5 godina. Pa, koga onda uopće od radnika trebamo? Tko se može nadati da će naći posao, jer ima zanimanje koje netko traži?



Uz bijeg iz zemlje Hrvatska se, kao uostalom i cijela Europa, suočava sa starenjem stanovništva. To postaje sve veći ekonomski problem, ne samo zbog pucanja mirovinskih sustava nego i zbog utjecaja na gospodarski rast. Ima li izlaza iz te pat pozicije i može li se starost, ekonomski ružno rečeno, staviti u funkciju rasta?



Pretvoriti hobi u posao ne uspijeva mnogima, no pretvoriti dječački san u biznis uspjelo je Antunu Urbiću Backu koji je otvorio muzej vlakova, a u rubrici Moj novac otkrio je koliko su i jesu li muzeji unosan biznis, je li ikad bio pred zatvaranjem i putuje li željeznicom. Slobodnih karata još je ostalo – pridružite se ovom mini televizijskom putovanju.

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju