Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Godinama u Hrvatskoj na financijskim tržištima prevladava mantra kako novca ima, ali eto nema dobrih projekata u koje vrijedi uložiti, bilo kredite bilo kapital ulagača. No, i ta se mantra mijenja, fondovi rizičnoga kapitala napokon ulažu u hrvatske ponajprije IT tvrtke, i to na razini na kojoj ulažu u zemljama srednje Europe, što nam je donedavno bilo nedostižno.


Dio ulagača ipak igra na sigurno, jer u svakoj se krizi traži sigurna investicijska niša. 2008. to je bio 'švicarac', iza kojeg je ostala pustoš, u ovoj je krizi u fokusu – zlato. Cijena zlata, doduše, strelovito raste već najmanje 4-5 godina, pri čemu su kupci apsolutno svi, od običnih ljudi do država. Pandemija je cijenu samo još brže pogurala.

Kao i u cijeloj priči oko pandemije, tako su i oko načina organizacije škole mišljenja podijeljena – jedni bi u strahu sve prebacili online, drugi ne žele da djeca ostanu zakinuta ne samo za obrazovni dio školovanja. Ministar zasad nije sklon virtualnoj opciji, iako sve više učenika sjedi kod kuće za računalom.

Online radi i sve više zaposlenih, država će zamalo cijela s 1.prosincem doma. No, uvjeti kod kuće baš i nisu idealni, pogotovo onima kojima i djeca školu pohađaju online. Stoga neće biti na odmet hrvatski izum – mobilni ured, savršeno prilagođen svim uvjetima i prostorima.

Emisiju "Informer" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju