Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

S obzirom na pobjednike izbora nije izgledno da ćemo u skoro vrijeme svjedočiti smanjenju aparata lokalne zajednice ili teritorijalnom prekrajanju. Utoliko je važnije znati kako sve te jedinice lokalne samouprave stoje financijski i koliko su im proračuni otvoreni ne samo vlastitim građanima nego i šire, jer mnogi nisu održivi.



Njemački fintech Wirecard, čija je tržišna kapitalizacija donedavno premašivala i onu Deutsche bank, proglasio je najveći stečaj u povijesti korporativne Njemačke kompromitirajući cijelu fintech industriju. Tim više što su u cijeloj priči o nestanku 2 milijarde eura i dugu vjerovnicima od 3,5 milijarde duboko uvučene i rejting agencije, revizori, burze, kartičari, pri čemu barem za budućnost treba riješiti enigmu: tko je uopće regulator fintech sektora i kome on polaže račune?



Netko je na nekoj društvenoj mreži nedavno komentirao kako zdravlje ne smije pripadati kategoriji potražnje kao da je riječ o sladoledu ili cipelama. No, globalno je upravo tako, što potvrđuju i igre oko lijeka koji skraćuje vrijeme priključka na respirator i ublažava tijek bolesti u slučaju zaraze Covidom 19. Gdje su u tim igrama Europa i Hrvatska?



Ekonomisti i poduzetnici već dugo upozoravaju na nedostatak financijskog obrazovanja prije svega srednjoškolaca. Ipak, posljednje istraživanje o financijskoj pismenosti tinejdžera pokazuje da znaju mnogo više nego što mislimo. Ono što još šteka jest štednja, još uvijek više troše nego što štede, no to ne čudi s obzirom na to da toj generaciji novac nije mjerilo ničega.

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju