Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Iako više ne participira u vlasti, Most ne odustaje od pokušaja da potakne barem neke promjene poput onih u javnoj upravi. Nedavna rasprava s konkretnim primjerima reformi na lokalnoj razini pokazala je kako nam za taj zadatak nedostaje samo – politička volja!

Svako malo vlast obećava otvaranje tvrtki elektronički, u roku 'keks' i za malo novca. No, to u roku 'keks' uglavnom potraje barem mjesec dana. S mnogo međukoraka. Ovoga je puta obećanje čvrsto – od iduće godine samo 3 dana, bez fizičkoga odlaska na razne adrese i bez gubljenja živaca.

Još uvijek nije jasno kako pravno smjestiti priču o razdjelnicima topline, čak ni kada je donosimo u stavcima. Jasno je samo to da je ugradnja obvezna, ali mjerenje i plaćanje po njima, možda nije. Informer pita što uopće možemo zaključiti?

Šteta što se ne povodimo za direktivama i primjerima drugih kada je ind. u pitanju. Europa već dugo inzistira na reindustrijalizaciji, ne s dimnjacima i jeftinom radnom snagom nego u smjeru digitalne revolucije. U njoj i za Hrvatsku ima mjesta, samo kada bi netko suvislo stavio na papir kada i kako.

Zagrepčani već dugo vrijeme dolaska javnoga prijevoza povjeravaju na elektronskim info stupovima. No oni su češće netočni nego točni i zbunjuju putnike. Sustav je kupljen za 10 milijuna eura, održavanje stoji milijun kuna na godinu iako se korisnici, u dobu sveprisutnih aplikacija, na njega ne mogu osloniti.

Natječaj za subvencionirane stambene kredite nedavno je završio, prijave su prikupljene, rezultati se čekaju. No, već je sada vidljivo da banke, s kojima je Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama, ugovorila provedbu, nisu zatrpane prijavama. Vremena je za odabir stana i cijelu proceduru bilo premalo, a cijeloj stvari ni najmanje nije pomogao rast cijena nekretnina.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 22. rujna na Novoj TV i nedjelju 23. rujna na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju