Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Ekonomija nam raste sve tanje i sve sporije, ali vlast je umislila da je to dovoljno za novu potrošnju. Ovoga puta rastu minimalne plaće. Po običaju, i one su razdijelile zemlju, na one koji plješću i na one koji su užasnuti takvim potezom.

Podizanjem minimalne plaće najviše su užasnuti takozvani liberali, ili neoliberali, ili libertarijanci, već kako ih tko naziva, odnosno kako se tko sam svrstava. No znamo li stvarno što je liberalizam, koje su sve podobitelji unutar nje i gdje je u tome država, gdje tržište? Odgovore je ekipa emisije potražila kod Velibora Mačkića sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.

Već se dugo na tržištu nose ekološki proizvodi, posebno hrana. Štoviše, to bi mogla biti itekako dobra izvozna niša, jer je Hrvatska bogomdana za proizvodnju takve hrane, no unatoč tomu ekološka poljoprivreda čini manje od 10% ukupne.

Uskoro ćemo spremati blagdanski stol, a pod time većina misli na kuharske delicije. No umjesto mirisa hrane Informer donosi priču koja oko stola okuplja domaće proizvođače – namještaja, lampi, stolnjaka i pribora za jelo. Da bi blagdanski ugođaj bio savršen onaj završni dodir pružaju lampe. Spoj kvalitete i dizajna stiže nam iz Like.


Kada smo prije 16 godina reformirali mirovinski sustav već je tada naglašeno koliko je važno dodatno štedjeti u dobrovoljnome, trećem stupu. Istini za volju, on nikada nije zaživio među većinom zaposlenih, ulagali su uglavnom oni s većim plaćama. Isplati li se treći stup?



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 8. prosinca na Novoj TV i nedjelju 9. prosinca na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju