Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

O raznim parafiskalnim nametima poslodavci pričaju već godinama. Jedan je od tih nameta i članstvo u komorama. Iako bi većina pomislila na HGK, činjenica je da razne strukovne komore s obveznim članstvom stoje mnogo više. No, prođe li prijedlog Ministarstva graditeljstva o ukidanju članstva, bit će to početak istinske liberalizacije tržišta.


Svojedobno se javnim eterom vrtjela lažna vijest o tome da se ukidaju minusi ili prekoračenja po tekućim računima. Kako tek manji broj Hrvata uspijeva spojiti dvije plaće bez da zagazi u minus, to bi sigurno bila vijest koja bi izvela ljude na ulicu. No, iako se minus na razini sustava ne ukida, pojedinci, zbog raznih razloga, vrlo često prolaze takve situacije, pa Informer ispituje što u takvim slučajevima.



Od ove emisije Informer kreće s jednim mini serijalom. Naime, HUP je još lani pokrenuo projekt Poduzetnici budućnosti kako bi poduzetnički i inovatorski duh potaknuo već u srednjoj školi. Školski su timovi morali osmisliti inovativni projekt i to takav koji može proći na tržištu. Pokazalo se da su srednjoškolci itekako kreativni, štoviše neki su pokrenuli i vlastitu start up tvrtku.



Možda mnogima riječ održivo već izlazi na uši, no otisak je poslovanja u okolišu sve dublji, a vremena za razumjeti da resursi nisu bezgranični malo. Uz to, dostupne resurse, poput vode, zagađujemo rapidnom brzinom ili prodajemo.



U rubrici Moj novac Informer ugošćuje Borisa Jokića. Kurikularni Boris sada je nešto poznatiji kao radijski voditelj, a oni koji ga slušaju znaju da se super snašao u novim vodama – izbor je glazbe odličan. No ekipu Informera ipak je zanimao i financijski dio njegova života. 

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju