Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Plan gospodarenja otpadom u Zagrebu prihvaćen je iz drugog pokušaja iako je bilo jasno da su promjene na koje je gradonačelnik Bandić pristao tek kozmetičke. Kritike pljušte cijelo vrijeme, među ostalim i one zbog odabira tehnologija predviđenih planom, a koje Europska unija napušta.

Sjećate se razdjelnika? Neki su ih gradovi uveli i počeli plaćati grijanje prema tom novom sustavu, no više je onih koji su ih ugradili, potrošili golem novac i nastavili plaćati po starome. Prijetilo se tužbom bivšem gospodarskom ministru Ivanu Vrdoljaku, no cijela je priča nekako zamrla. Informer je provjerio gdje smo stali.

Znamo već da nam konkurentnost, među ostalim, prilično ruši cijena rada, točnije oporezivanje rada. Nedavni pokušaj ministra Marića da udvostruči doprinose pokazao je da pravi problem nisu porezi nego upravo doprinosi. Iako je prijedlog povučen, Informer dokazuje da su i bez toga previsoki.

Iako su se krediti, o kojima ekonomski rast izravno ovisi, tek oporavili, rast kamata u SAD-u koji se obično brzo prelije u Europu, nikako nije dobra vijest. No ovoga je puta preslikavanje trenda izostalo. Prema analizi HUB-a Hrvatskoj su se poklopile sve zvijezde za ulazni kreditni ciklus.

Ako nije objavljeno na društvenim mrežama, kao da se nije ni dogodilo. S tom činjenicom itekako moraju računati i tvrtke, jer se klasični marketing preselio u digitalni svijet – onaj kojim vladaju tzv influenceri. Bez obzira na kvalitetu onoga što tvrtke nude, uz influencere je doseg do potrošača nemjerljivo brži i učinkovitiji.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 16. rujna na Novoj TV i nedjelju 16. rujna na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju