Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Četvrtinu emisija stakleničkih plinova stvara promet. Od toga više od 70% gradski, cestovni promet. Europa je do 2050. odlučila biti ugljično neutralna, stoga ćemo to morati biti i mi. No, osim iznimaka poput Koprivnice, glavni grad se od tog cilja čini svjetlosnim godinama daleko. Naime, postići taj cilj znači orijentirati se, među ostalim, gradskome prijevozu, no umjesto toga u Zagrebu udjel automobila u prometu – raste.



Godinama već prilikom zapošljavanja nema običnih razgovora nego – testova. Što je veća pozicija na koju se kandidat javlja, to je broj krugova testiranja veći. Odavna nije riječ samo o testovima inteligencije, danas se rješavaju konkretni zadaci, zamalo pišu i cijeli projekti. Čemu služe testovi i što je kod testiranja najvažnije, doznajte u Informeru.

Podosta je djece koja nemaju sreće rasti uz obitelj, pa umjesto nje uskače ona zamjenska – u nekome od dječjih domova. No, djeca ondje ne mogu ostati zauvijek, u nekome se trenutku moraju osamostaliti, što je prilično teško ako nemaju kamo i ako nemaju posao niti stan. Kako bi im olakšali ulazak u svijet odraslih, pomaže i Zaklada Hrvatske pošte koja im osigurava 6 tisuća eura u dvije godine.



Znate li da profesionalni plesači odlaze u mirovinu već s 35 godina? O tome što nakon toga i kako se uopće živi od plesa ekipa Informera razgovarala je s Tamarom Despot. Osim što pleše, ta je svestrana umjetnica i kondicijska trenerica, pa doznajte kako je to biti žena u nogometnom svijetu. Za kraj će ostaviti i plesnu poslasticu.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju