'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u.

'Informer' u 61. emisiji istražuje kakva se gužva događa u hitnoj službi. Gužva se ondje već šest godina, od reforme hitne pomoći, pri čemu je sanitetski prijevoz zakinut za koeficijente i ostao manje plaćen od prijevoza hitne pomoći.

Stara je teza da je država loš gospodar. Zato većina ekonomista i strahuje od državnoga rješenja slučaja Agrokor. Tim više što taj slučaj upliće i dvije državne kompanije u ulozi Agrokorovih kupaca i dobavljača – Podravku i Petrokemiju. Nije li već ta činjenica dovoljna da se pitamo treba li nam više ili manje države?

Čak ni zakone država ne uspijeva skrojiti kako treba. Na primjer, zakon o komunalnom gospodarstvu umjesto dosadašnjeg komunalnog doprinosa predviđa dva nova nameta koja bi lako mogla rezultirati još većim davanjima ionako preopterećenih poduzeća. Gledatelji imaju priliku doznati više u ovotjednom 'Informeru'.

Unatoč Agrokoru i predsezonskoj gužvi na granici, rast neće biti ugrožen. Misli to čak i donedavno najpesimističniji analitičar Hrvoje Stojić. Tome se može dodati kako iskustvo s tehničkom vladom pokazuje da gospodarstvu najbolje ide kada vlada ne smeta.

Istraživanja pokazuju da su Hrvati najpesimističniji narod. Osim što minira uspjeh, pesimizam obezvrjeđuje i vlastitu odgovornost u tome. Uvijek nam je kriv netko drugi - država, institucije, sustav. No, postkrizno poduzetništvo počinje razumijevati da smo za uspjeh zaslužni sami. Kako? Zna ekipa 'Informera'.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr


 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju