Dušan Bućan i Boris Veličan donose reportaže iz središnje Azije. 'Muškarci na putu' od sljedećeg tjedna u IN magazinu.

Poznati glumac i voditelj Dušan Bućan i putopisac Boris Veličan otisnuli su se na putovanje života. U 45 dana prevalili su 17.300 kilometara po divljim predjelima središnje Azije, a što su sve prošli i s čime su se susreli, gledatelji Nove TV će od sljedećeg tjedna imati priliku gledati ponedjeljkom i utorkom u IN magazinu.


Osim što gledateljima Dušan i Boris donose dašak ovog velikog putovanja u kojemu su posjetili Rusiju, Kazahstan, Kirgistan, Tadžikistan i Uzbekistan, kamere IN magazina zabilježile su i one neke nepoznate dijelove kao i nepoznate običaje tamošnjih stanovnika. „Htjeli smo prikazati tradiciju i običaje naroda centralne Azije. Gdje je dobra priča - tu stajemo i snimamo!“ objasnio je Dušan koji za sebe tvrdi da je čovjek koji voli učiti i voli adrenalin. „Svako putovanje, poput recimo ovoga, jednostavno te dovede u takvu stanje da ispuniš sebe i naučiš dosta toga. Ja sam doživio neke lijepe adrenalinske stvari koje inače volim, a svako učenje o nekoj drugoj kulturi ti zapravo pomakne način gledanja na svijet i gledanja na sebe samog unutar tog svijeta“, dodaje Dušan.


Da je ovo samo jedno u nizu njihovih zajedničkih putovanja, tvrdi i Boris koji avanturu kroz središnju Aziju opisuje: „17.300 kilometara u četrdeset i pet dana putovanja po cestama koje su popločene svime osim dobrim namjerama uistinu je teško proći bez svađe i pucanja po šavovima. Kako je to uspjelo Dušanu Bućanu i meni, još uvijek se čudim. Od jutra do mraka naš auto bio je pun smijeha tako da smo morali povremeno otvarati prozore da unesemo svježeg zraka za nove ideje o prilozima koje smo namjeravali raditi. Doživjeli smo puno stvari, od kupanja u ledenom jezeru na 4 stupnja celzijusa, preko lova orlovima na vukove do postavljanja 117 godina stare jurte, nomadske nastambe, na jednom od najljepših jezera na svijetu - Karakola u visokom gorju Pamira.

Prvi prilog 'Muškaraca na putu' gledatelje očekuje već u ponedjeljak u IN magazinu, a donosi svečani ispraćaj putnika Dušana Bućana i Borisa Veličana kojeg su njima u čast priredile žene iz Ruskog prijateljskog društva. Nekoliko tisuća kilometara dalje, u hladnom Sibiru, bogati stol s ispraćaja, pun kavijara i lososa, zamijenila je rupa u zaleđenom jezeru gdje su se neiskusni ribiči Dušan i Boris nadali svom prvom ulovu na putu.


U drugom putopisnom prilogu 'Muškarci na putu' vidjet ćemo kako su Dušan i Boris hodali nekoliko sati po snijegu usred Sibira i potom skočili u ledeno jezero.
Da istu stvar nije napravila i Nurya, dugogodišnja Borisova prijateljica, nikad ne bi napravili takvu stvar. Nakon toga zagrijali su se u banji, tradicionalnoj ruskoj sauni, sve dok ih Nurya opet nije natjerala da skoče u ledenu vodu. Da li su muškarci ostali muškarci na tom ispitu muškosti, ne propustite doznati u utorak u IN magazinu.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju