Impresivna glumačka postava

Pokojni je kriminalistički film Martina Scorsesea iz 2006. koji je osvojio četiri Oscara. Vrhunska A lista glumaca sastavljena od Leonarda Di Caprija, Jacka Nicholsona, Matt Damona i Mark Wahlberga odlično se uklapa u priču o organiziranom kriminalu.

 

Pogledajte kako su Leonardo Di Caprio i Matt Damon komentirali svoje uloge te odgovarali na pitanja publike vezana uz film.

 

Mladi policajac Billy Costigan (Leonardo Di Caprio) mora se infiltrirati u mafijaški sindikat ne bi li pridobio povjerenje zloglasnog šefa irske mafije Franka Costella (Jack Nicholson). U isto vrijeme Costello šalje mladog i ambicioznog kriminalca Colina Sullivana (Matt Damon) da se infiltrira među policajce kao doušnik.

 

Kada i kriminalcima i policajcima postane jasno da u svojim redovima imaju krtice, Billyju i Colinu prijeti opasnost da ih uhvate i odaju suprotnoj strani.

 

Film je osvojio četiri Oscara na 79. dodjeli za najbolji film, najboljeg redatelja (Martin Scorsese), najbolju montažu (Thelma Schoonmaker) i najbolji adaptirani scenarij (William Monahan). Mark Wahlberg je naknadno nominiran za najboljeg sporednog glumca. Pokojni se nalazi i na listi 250 najboljih filmova kinematografije na IMDb-u.

Film 'Pokojni' ne propustite ovu srijedu u večernjem terminu na Novoj TV.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju