Deset sjajnih polufinalista predstavili su najbolje od sebe, ali samo njih troje Supertalent su finalisti!

Prva emisija Supertalenta uživo iznjedrila je i prve finaliste showa – Damiano Roi i Stella Scholaja plasirali su se u finale zahvaljujući najvećem broju glasova gledatelja, dok je trećeg finalistu odlučio žiri, a odabrao je Hayforda Okinea.

S novom opernom arijom u grandioznom stilu predstavio Damiano Roi iz Maribora. „Vi ste takav pjevač, vokal, sve što sam rekla na audiciji, a sve sam rekla od srca. Ta Vaša skromnost, ljubav prema pjevanju, to je čisti pogodak. Vi ste meni apsolutni hit!“ oduševljena je bila Maja.

Martina je kazala kako joj se audicijski nastup nešto malo više svidio. „Vjerujem da je ipak malo odigralo to što ste ukrali sopranima ariju. Fraze su bile jako kratke, isprekidane dahom, međutim, unatoč svemu tome Vaša snaga je ljudska hipersenzibilnost koju se ne sramite pokazati kao muškarac“, dodala je Martina, a i Davor je priznao kako je osjetio „natruhe slane tekućine“ u svom oku.

S vlastitom pjesmom 'Love is disease' predstavila se Stella Scholaja i još jedanput emocionalno prodrmala žiri. „Stella sama po sebi nosi snagu osobnosti i duha koja je toliko snažna da samom činjenicom da dođe na ovu pozornicu je vrijedno divljenja, a uz sve to nudi jednu kvalitetu, daješ snagu dugima“ poručila joj je Martina.

Maja je kazala kako ju fascinira njezina lakoća pjevanja, a Davor je komentirao: „Za mene što god ti napraviš na ovoj pozornici ili ne napraviš si vrijedna divljenja i pažnje!“

Kralj balansa iz Gane, Hayford Okine, ovoga puta balansirao je s trskama bambusa i ponovno oduševio žiri. „Tvoj nastup na audiciji je bio jedan od najboljih sezone, ovo je sada još moćnije od noževa. Ne znam kako to radiš, nisi se prijavio kao mađioničar, ali činiš čuda!“ kazao je Janko. S njim se složila i Maja. „Mirno, moćno i rekao bih nastup s puno dubljom porukom nego li smo svjesni“ zaključio je Davor.

Breakdanceri Kristijan i Kristijan transformirali su se u astronaute, a osim breakdancea, pokazali su i neke druge plesne stilove. „Meni je toliko drago da je netko u životu poslušao moj komentar! Ovaj nastup, tko god da je koreografiju radio, bio fantazija!“, poručila im je Maja koja im je na audicijskom nastupu zamjerila neatraktivnu koreografiju. „Bilo je fora vidjeti salsu i ostale plesove, a posebno me fascinirali oni pokreti power moves. Top ste!“ dodao je Davor.

Nuo Cheng, mlada pijanistica iz Našica kaže kako je klavir dotaknula i prije nego li je prohodala, a žiri je pohvalio i njezin polufinalni nastup. „Imala sam osjećaj kao da gledam jedan od eurovizijskih nastupa. Ti zaista sviraš fenomenalno, to je toliko skladno zvučalo.“ komentirala je Maja, a Martina je kazala: „Mene je ovaj tvoj nastup jako dirnuo, predivno sviraš!“

Majstor zabave, Buki Skandal, ponovno je priredio bombastičan nastup i zapalio cijeli studio, iako mu je Martina stisnula iks. „Ti si pokazao u audicijskom dijelu da si kralj improvizacije i da je tu sad bilo neke koreografije, to bi tebe sputavalo u tom nekom tvom umjetničkom segmentu. Ja bih tebi dala ili neku emisiju da vodiš, ali ako ćemo sa stručne strane bilo je malo falševa, ali to je nekakva doza tvog šarma i zato Buki brate, ja te volim i dalje!“ kazala je Maja.

Janko mu poručio da nekada u zabavnom dijelu treba povući kočnicu. „Prvo i osnovno, skromnost je vrlina. Razmahao si se, a nisi ponudio kvalitetu duplo veću u odnosu na audicijskom dijelu, dapače. Pozivat se na improvizaciju mogu samo vrhunski profesionalci“ komentirala je Martina.

Baletni plesač Filippo Jorio ponovno je na bini Supertalenta zaplesao u štiklama i pokazao koliko je vješt u tome. „Bilo je impresivno kao i na audicijskom dijelu. Nevjerojatno plešete i užasno puno energije je bilo!“ komentirao je Janko, a Maja je kazala da ne zna puno žena koje mogu tako plesati u štiklama. „Meni je poznato da si sjajan plesač, ali nakon one sjajne audicije, ja sam mislila da ćeš ponuditi nešto što mi neće odvlačiti pažnju“ kazala je Martina osvrnuvši se na štikle.

Pravo iznenađenje priredili su mladi glazbenici iz Benda glazbene škole Bonar. Naime, u mjesecu borbe protiv ovisnosti i sami su dali svoj pečat te žiri i publiku ostavili bez teksta otpjevavši poznatu pjesmu grupe Magazin 'Opijum', ali s izmijenjenim tekstom. „Baš mi je drago da sam stisnula iks jer prvo volim reći oprosti, zeznula sam jer ste me navukli na tanak led i jednostavno moja poruka je trebala biti ne, ali vaša poruka je puno snažnija. Ja vam čestitam što tako mladi šaljete poruku koju ja mislim da ćemo mi svi čuti“ pohvalila je Martina njihovu akciju i poruku koju su poslali mladima diljem zemlje.

Davor je kazao: „Bili ste mi dobri, ali niste ništa kod mene potaknuli. Aktivizam u ovom dijelu kojega ste napravili podržavam. Što se tiče vaše izvedbe, to što ste promijenili tekst je meni bilo dobro. Bili ste mi puni emocija, puni poruke. Moja poruka za vas je dobro je raditi dobre stvari u dobro vrijeme.“

U duhu hercegovačke tradicije, uz pomoć mlade muške snage predstavio se Davorov zlatni gumb Dream Team Babe. „Mislim da ste vi miljenice publike!“ poručila im je Maja, a Janko im je kazao kako su bile jako šarmantne i vesele, dok je Martina konstatirala da je audicijski nastup bio bolji. „Ne morate se ništa brinuti, vi ste svoje ostvarile! Uživajte u životu i veselite se!“ kazao im je Davor.

S posljednjim nastupom u prvoj emisiji uživo, publiku i žiri zabavila je plesna skupina Universe dance crew, a inspiraciju za nastup pronašli su u, kako su kazali, vlastitim životnim putevima. „Netko tko je radio vašu koreografiju si je dao jako puno truda. U šumi svega što ste prikazali se krije dosta dobrog i kvalitetnog plesa. Nastup vam je bio jako dobar, mislim da ga treba par puta pogledati da čovjek polovi što ste sve htjeli reći. Bili ste odlični, top topova!“ komentirao je Davor, a Janko je dodao: „Prošli puta nas je oduševila vaša energija, sigurnost, sada ste to prošili, imali ste priče, pantomimije, glume, svega je bilo. Sve skupa je mrak!“ 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju