Grupa heroina i negativki DC-jevog svemira u borbi protiv zajedničkog neprijatelja

Film "Birds of Prey i emancipacija famozne Harley Quinn" adaptacija je DC Comicsovog tima "Ptice grabljivice". Režiserica ovog američkog filma o superherojima iz 2020. je Cathy Yan, a u glavnoj ulozi čuvene Harley Quinn ponovno gledamo famoznu Margot Robbie.

Bila su mnoga nagađanja da će "Ptice grabljivice" biti tek drugi film iz "Harley Quinn trilogije". Prvi film je bio "Odred otpisanih"(2016.), a treći će film biti "Sirene Gotham Cityja".

Začetnica ideje o filmu je Margot Robbie koja je iznijela ideju o "Pticama grabljivica" DC-u i Warner Brosu kao akcijskom filmu o superherojima koje vode žene te su se oni složili s njezinom vizijom. Robbie je, osim kao glavna glumica, u film uključena kao i producentica u svojoj producentskoj kući LuckyChap. Tako je "Birds of Prey" postao najveći LuckyChapov projekt vrijedan 75 milijuna dolara.

Zanimljivo je kako je Harley Quinn za novi film dobila i drugačiji izgled. Sjetimo se kako je onaj iz "Odreda otpisanih" donio stvaranje milijuna Harley Quinn kostima za Noć vještica. Quinn se više ne smatra predmetom žudnje što je itekako napravljeno namjerno. „To se događa kada imate žensku producenticu, redateljicu, spisateljicu“, kaže kostimografkinja filma Erin Benach. Robbie je raspravljala o tome koliko je njezina odjeća bila neudobna za "Odred otpisanih" pa je sve to izmijenjeno za ovaj film.

Harley Quinn predvodi svoju jaku žensku ekipu koju čine: Jurnee Smollett-Bell kao Black Canary, Mary Elizabeth Winstead kao Huntress, Rosie Pere kao Renee Montoya i mlada debitantica Ella Jay Basco kao Cassandra Cain. "Birds of Prey i emancipacija famozne Harley Quinn" izopačena je priča koju je ispričala sama Harley na samo sebi svojstven način. Kad Gothamov najpokvareniji narcisoidni zlikovac Roman Sionis i njegova desna ruka Zsasz učine mladu Cass svojom metom; Harley, Huntress, Black Canary i Renee Montoya nemaju drugog izbora nego se udružiti kako bi eliminirale Romana.

Film "Birds of Prey i emancipacija famozne Harley Quinn" pogledajte u ponedjeljak u večernjim satima na Novoj TV.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju