Polufinale za pamćenje - Lana će biti sigurna kako je ovaj izazov definitivno najteži od svih prijašnjih izazova u showu.

Lana, Hrvoje i Igora večeras se bore za ulazak u finale kojeg gledatelji imaju priliku pogledati ovog utorka u zadnjoj epizodi druge sezone Celebrity MasterChefa „Dobrodošli u polufinale! Pred vama je najvažniji kulinarski okršaj. Danas se borite za finale!“, počet će svoj govor Radovan. Ana će upozoriti kandidate da im je ovo možda zadnji tanjur u MasterChef kuhinji.


Na radnim jedinicama stajat će dvije Kutije iznenađenja, a žiri će zaključiti da ovaj izazov nikad nije bio zahtjevniji i nikad teži. U trenutku kada ova trojka podigne kutiju, ostat će zapanjeni. „Ovo je neugodna kutija iznenađenje!“, komentirat će Lana. Naime, ispod kutije nalazit će se jelo koje će Lana, Hrvoje i Igor morati replicirati. Jelo će se sastojati od pileće rolade, hrskavih pilećih krilca, pilećeg umaka s jetricom, slanih krekera, sotiranih divljih šparoga, blanširane cherry rajčice, pirea od celera s crnim tartufom te prženim peršinom.


Repliku jela dodatno će pojasniti Andrej:„Ovo vam je izvrstan primjer onoga što se može napraviti s jednostavnim namirnicama koje možete kupiti na svakoj tržnici. Jelo izgleda izvrsno, okusi su složeni perfektno i prate godišnja doba.“


Ispod druge Kutije iznenađenja nalazit će se namirnice za pripravu jela, a kandidati će se neugodno iznenaditi kada vide da je pile cijelo te da će ga morati trančirati. Radovan će poželjeti sreću kandidatima i poručiti im da kuhaju kao odlikaši. Lana će biti sigurna kako je ovaj izazov definitivno najteži od svih prijašnjih izazova u showu. „Traful je to teško raditi!“, našalit će se Igor aludirajući na zahtjevni recept u kojem moraju koristiti tartufe i ulje od tartufa.


Prvi će se problem javiti s 'trančiranjem' pileta s kojim će najviše problema imati Igor. Upravo zbog toga Igor će kasniti par minuta u pripremi jela. Osim Igora, i Lana će biti u problemima. Naime slani kreker će joj pregorjeti na rubovima. Hrvoje će pak 'izgubiti' šparoge na radnoj jedinici:“Cijelo vrijeme gledam i ne vidim šparoge i onda shvatim da stoje u čaši 30 cm ispred mog nosa!


Tko će napraviti najbolju repliku jela? Koji od kandidata će napustiti Celebrity MasterChef te tko ulazi u finale showa ne propustite u uzbudljivoj epizodi na Novoj TV!

Celebrity MasterChef gledajte od nedjelje do utorka u 22:35h na Novoj TV, a sve najnovije informacije saznajte već sada na masterchef.hr

Pratite Celebrity #MasterChefHRV i na društvenim mrežama:
o Facebook
o Instagram
o Twitter

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju