Na ovoj utrci nije bilo važno samo pobijediti, već promovirati način života.

Humanitarna utrka Europa Donna Pink Run, koja se održala u subotu ujedno je i najava ''ružičastog mjeseca'' - listopada, koji je svugdje u svijetu posvećen borbi protiv raka dojke.

Više od 300 trkača, odlučilo je izaći na zrak i pobijediti (m)rak, kako kaže slogan prve Europa Donna Pink Run utrke.

Trkači i trkačice mogli su sudjelovati na utrci od 5 ili 10 kilometara, a dobro raspoloženje koje je vladalo nije moglo pokvariti ni loše vrijeme.

''Prvo zlato i velim, stvarno sam zadovoljan i sretan, no ovdje nije bitno postolje i nije bitan nekakav poredak, nego to što smo svi zajedno sudjelovali na ovakvom eventu.'', naglasio je pobjednik utrke na 5 kilometara Mario Pavlaković.




Pobjednica utrke na 5 kilometara Mia Pamuković istaknula je kako je ova utrka super za trklače. ''Inače trčim duže utrke, 21 kilometar, maraton. Trener je imao svoju inicijativu da se pridružimo ovome, ja sam rekla zašto ne i to je to.'', naglasila je Mia. Pobjedu na utrci od 10 kilometara odnijela je Sanja Grgić, koja je istaknula kako je bilo hladno, ali uz trčanje to ide bez problema.

Na ovoj utrci nije bilo važno samo pobijediti, već promovirati način života, koji osim pravilne prehrane i tjelesne aktivnosti uključuje redovite liječničke preglede, važne za očuvanje zdravlja i rano otkrivanje bolesti.

''Osvjestili smo potpuno u zadnje vrijeme, to valjda svi znaju koliko je tjelesna aktivnost važna i vrijedna i za nekakvo zdravlje, a i zato kod žena koje su oboljele, koje su prošle svoju terapiju, da se na neki način umanji mogućnost povratka bolesti. Postoje studije koje to dokazuju i zaista tjelesna aktivnost je zaista vrlo, vrlo bitna'', kazala je doc. Dr.sc. Vesna Ramljak, predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju