Sve je spremno za najveći društveni događaj godine koji ćete moći uživo gledati upravo na Novoj TV!

O vjenčanju princa Harryja i glumice Meghan Markle, Kensingtonska palača obavijestila je javnost još u prosincu prošle godine. Datum 19. svibnja iščekuje veliki broj ljudi, što uzvanika, što fanova kraljevskog para.

Ovo će vjenčanje, za razliku od vjenčanja princa Williama i Kate Middleton, prekrišiti nekoliko pravila tradicionalnog kraljevskog vjenčanja. Prvenstveno, datum vjenčanja pada na subotu. Tradicija nalaže da se kraljevska vjenčanja odvijaju radnim danom – kraljevi i kraljice žene se utorkom, a vojvode petkom. Obzirom da će se vjenčati na neradni dan, u Velikoj Britaniji dan njihova vjenčanja neće biti proglašen praznikom.

No, Britanci će svejedno moći uživati neke povlastice. Tako će se radno vrijeme pubova i noćnih klubova produžiti. Zanimljivo je spomenuti da, kada bi se princ i glumica vjenčali na radni dan, proglašenje tog dana pranzikom bilo bi kršenje kraljevske tradicije. To je zbog činjenice da princ Harry nije izravni nasljednik trona, za razliku od njegova brata i kuma, princa Williama.

Par je donio nesvakidašnju odluku u vezi vjenčanih poklona. Svoje uzvanike pozvali su da darove ili novac koje bi namijenili njima, radije doniraju u dobrotvorne svrhe. Par bi želio pomoći udruzi CHIVA, koja pomaže djeci oboljeloj od ADIS-a, udruzi Crisis koja se brine o beskućnicima, udruzi Scotty's little soldiers koja pomaže napuštenoj djeci roditelja vojnika. Također, žele pomoći i udruzi koja promiče uživanje u netaknutoj prirodi.

Nova TV gledateljima priprema veliki prijenos ovog najiščekivanijeg događanja godine.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju