Saznajte što vas sve očekuje u novoj epizodi emisije 'Zdravlje na kvadrat'.

Više od 90 posto građana Hrvatske ima nekih dentalnih problema i rijetko ide stomatologu, a najraširenija bolest je zubni karijes.To je poražavajuća statistika koja nas stavlja na samo dno europske dentalne ljestvice. Negativan trend se iz godine u godinu, nažalost puževim korakom, pomiče u pozitivanSaz trend.

Alopecija ili ispadanje kose, s posljedicom ćelavosti, zahvaća oko 50 posto muškaraca i tek nešto manje žena u dobi iznad 40 godina. Tegoba je to koja mijenja izgled, utječe na samopouzdanje, ali i oslikava zdravstveno stanje. U ovotjednom 'Zdravlju na kvadrat' gledatelji imaju priliku pogledati može li se ćelavost izliječiti i prevenirati.

Hrvatska je, nažalost, u vrhu EU-a po broju oboljelih i umrlih od raka pluća. Svake godine se zabilježi oko dvije i pol tisuće novih slučajeva. To je najčešći oblik raka kod muškaraca, a drugi po redu kod žena. 'Zdravlje na kvadrat' donosi optimističnu priču pacijentice koja se s rakom pluća bori godinama.

Tko od nas ne bi želio popraviti nešto na sebi? Mnogi su već pokleknuli i otišli pod nož ili barem „ispeglali“ koju boru botoxom, filerima i matičnim stanicama. Ekipa 'Zdravlja na kvadrat' donosi priču o najnovijim trendovima u estetskoj medicini.

Nova epizoda 'Zdravlja na kvadrat' donosi savjete o izboru dječjih pelena. Kakve odabrati, jednokratne ili platnene, na što obratiti pozornost kod kupnje, i kako izbjeći da dijete doživi iritaciju ili dobije osip?
Većina građana ne zna što nudi dopunsko, a što dodatno zdravstveno osiguranje. Novinari 'Zdravlja na kvadrat' provjerili su u čemu je razlika.

Jeste li znali da imamo podjednak broj dlaka kao i čovjekoliki majmuni, i muškarci i žene jednako? Razlika je samo u vidljivosti. U ovotjednoj rubrici 'Vi pitate', novinari 'Zdravlja na kvadrat' istražili su zašto je to tako!

Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 10. lipnja na Novoj TV i u nedjelju, 11. lipnja na Doma TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju