Protekli vikend Hrabri je telefon obilježio dva desetljeća postojanja, a tim povodom na Bundeku je održan 'Dan za obitelj'.

Budući da je obitelj u središtu rada Hrabrog telefona, ovim događajem udruga se zahvalila obiteljima na podršci u prvih 20 godina rada. Također, udruga želi naglasiti važnost zajedničkog slobodnog vremena roditelja i djece bilo koje dobi, pa aktivnosti na 'Danu za obitelj' imaju za cilj povezivanje članova obitelji i širenje ideja za provođenje slobodnog vremena kod kuće.



Suprotno uvriježenom mišljenju, Hrabri telefon nije namijenjen samo djeci. Linije su otvorene svakog dana i za odrasle koji se možda nisu najbolje snašli u nekoj životnoj situaciji ili, pak, trebaju savjet u odgoju. a u prilogu IN magazina Daniel Bilić je otkrio zašto bi ih on nazvao. 'Ja bi ih nazvao jer me maltretiraju novinari dok je prekrasna nedjelja poslijepodne, a ja uživam, za snimanje, ja bi zbog toga nazvao. Pa za sada bi nazvao Hrabri telefon čisto ih pitati kako su, ne znam da li njih itko pita kako su pošto su oni ti koji se raspituju o drugim ljudima' – našalio se Daniel. Također je dodao: 'Ja sam danas saznao jako puno, ovo je bila kratka, ali slatka školica. Mislio sam, to je valjda bilo prije, ne znam, pa se promijenilo, da Hrabri telefon zovu samo klinci i danas sam naučio da zovu i roditelji, tako da, roditelji, naučite se broj Hrabrog telefona, odmah!'



Anamarija Vujuć, psihologinja i programska koordinatorica kaže: 'Ključnu ulogu u prevenciji različitih oblika problema u obitelji i izvan nje ima upravo stvaranje povjerljivog odnosa s djetetom i pokazivanje interesa za sve djetetove aktivnosti. Roditelji nas često kontaktiraju vezano uz različite probleme uz razvoj djeteta bilo da je to prilagodba na vrtić ili polazak u školu, a djeca nas također zovu zbog problema s vršnjacima, i zbog različitih drugih problema poput onih u školi, usamljenosti i slično.'

 

Svaki radni dan od 9 do 20 sati otvorena je linija Hrabrog telefona koji možete nazvati ukoliko imate bilo kakvo pitanje vezano uz razvoj ili odgoj djeteta.



 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju