Nakon dramatičnog susreta s porotom, natjecanje su napustile Tena i Nađa

U napetoj polufinalnoj epizodi "Survivora" kandidati su se borili za svoje mjesto u finalu, a na terenu ih je dočekao kompleksni poligon koji je testirao široki spektar njihovih sposobnosti – od plivanja, balansiranja i trčanja do ravnoteže i preciznosti. S obzirom na to da je iz svakog tima samo jedan sretni kandidat imao mogućnost pobijediti u izazovu i osvojiti izravan plasman u finale, između Tene, Gorana i Nevene unutar plavog tima te Milice, Stefana i Nađe unutar crvenog odigrale su se neke od najnapetijih rundi Od početka showa.
Kandidati su jedni drugima bili dostojni protivnici, ali do izravnog plasmana u finale prvi je došao ministar sporta Goran koji je u izazovu ostvario veću prednost u odnosu na svoje konkurentice Nevenu i Tenu.

„Očekivao sam skroz drugačiji osjećaj. Stvarno mi je ovo bio cilj, neću lagati i biti lažno skroman, želio sam doći u finale 'Survivora' i taj tren kad je završilo očekivao sam neku euforiju, ali sam vidio Nevenu koliko je dobra bila i samo sam stao da nju zagrlim i da vidim kako je. Sada čekam tu euforiju do koje još nije došlo jer je ovo stvarno velika stvar koju sam jako želio“, poručio je Goran koji je u trenutku pobjede još uvijek bio nesvjestan svega što se dogodilo i nestrpljivo je čekao da vidi tko će mu se iz plavog tima pridružiti da zajedno proslave veliki uspjeh.

 

 


Iz crvenog tima finale je prvi izborio Stefan koji je u završnoj rundi pobijedio bivšu košarkašicu Milicu upravo u zadatku gađanja koša. „Prelijep je osjećaj, pogotovo kada su u pitanju čisti i istinski odnosi, tako da smo na rijeci Chavón priredili jednu senzaciju. Borba za finale, i kod plavih i kod nas, mislim da je stvarno bilo uzbudljivo gledati“, poručio je Stefan koji je priznao da je po prvi put u showu osjećao tremu dok se protiv Milice natjecao u posljednjoj rundi.

Nakon što su Goran i Stefan izborili svoje mjesto u finalu 'Survivora', preostale četiri natjecateljice dobile su posljednju priliku da učine isto, ali na vrlo drugačiji način jer se u njihovu sudbinu uplela porota. Već unazad posljednjih nekoliko Plemenskih vijeća postalo je jasno da izravan susret s porotom neće biti nimalo ugodan, a Tenu i Nevenu iz plavog tima te Milicu i Nađu iz crvenog dočekao je upravo takav scenarij na posljednjem Plemenskom vijeću.

Na vijeću su se pojavilo devet bivših natjecatelja u ulozi porote koja je imala zadatak da polufinalistice izrešeta škakljivim pitanjima kako bi se utvrdilo koja više zaslužuje dobiti mjesto u finalu, a prije početka ispitivanja svaka je od njih predstavila razloge zašto bi baš ona trebala postati finalistica. Led su probile Tena i Nevena, a nakon njihovih obraćanja poroti uslijedila su nelagodna pitanja zbog kojih je atmosfera iznenada postala vrlo napeta. Prva se javila Sumejja, koja je Tenu pitala je li važnije prijateljstvo ili igra zvana 'Survivor', dok je Neveni postavila pitanje je li prema svima uvijek bila iskrena. Tena je nakon duljeg objašnjavanja priznala da joj je igra bitnija od prijateljstva, dok je Nevena otkrila da nije bila potpuno iskrena prema Goranu u trenutku kad ga je nominirao plavi tim. Situaciju je dodatno zapaprio Tomislav kojega je zanimalo koje osobe iz plavog tima Nevena i Tena mogu pogledati u oči i reći da im da nisu radile iza leđa, a upravo su odgovori na njegovo pitanje mnogima bili presudni u odabiru finalistice. Tena je bez razmišljanja izjavila da svakoga može pogledati u oči jer nikome nije radila iza leđa i nije imala nikakve taktike, dok je Nevena još jednom istaknula Gorana kao kandidata kojemu je tek nakon što su izgladili nesuglasice mogla pogledati u oči.

Ni za polufinalistice iz crvenog tima pitanja nisu bila blaža, pa je tako Maša upitala Milicu bi li učinila apsolutno sve da dođe do pobjede, a Branka je zanimalo smatra li Nađa da je vrijedno pobijediti u 'Survivoru' i otići kući bez ijednog prijatelja. Milica je odgovorila da ne bi bila spremna napraviti sve za pobjedu, a Nađa je priznala da je vrijedno pobijediti i izaći iz natjecanja bez prijatelja jer se ionako do te mjere nije uspjela povezati s mnogim članovima iz crvenog tima.

Nakon što su polufinalistice odgovorile na sva pitanja, došao je red na glasovanje koje je pokazalo da je Tenu skupo koštao odgovor na Tomislavovo pitanje zbog kojeg je većina glasova otišla Neveni. „Mislim da ste obje igrale najbolju igru što se toga tiče, ali to nije vrijedno da izgubite prijatelje. Nevena je barem bila iskrena na kraju i rekla kome je radila iza leđa, dok Tena i dalje misli da nikome nije radila iza leđa, a svi znamo da jest. Moj glas ide Neveni, a nadam se da će vas Goran pomesti u finalu“, poručio je Tomislav koji je bio samo jedan od kandidata koji su svoj glas dali Neveni koja je zatim proglašena drugom finalisticom plavog tima. „Moram se malo smiriti da ne bih opet ispala emocionalno nestabilna. Ne znam što bih drugo rekla osim hvala svima, i koji su glasovali za mene i koju nisu, vjerujem da imate čvrste razloge i za jedno i za drugo. Cijenim sve što ste rekli i sve što mislite“, poručila je Nevena.

 

Porota je svoj zadatak privela kraju nakon što je između Nađe i Milice kao drugu finalisticu iz crvenog tima odabrala Milicu. „Hvala ovim divnim ljudima, sve do jednog. Nekako smatram da sam pobijedila sebe i toliko želim ići kući da vidim svoje dijete“, priznala je Milica kroz suze.

Nakon dramatičnog i posljednjeg Plemenskog vijeća, 'Survivor' je dobio svoje finaliste, a Goran i Nevena te Stefan i Milica odigrat će najvažniji izazov u cijelom natjecanju nakon kojega će se doznati kome će pripasti titule pobjednika.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju