Sjajan početak nove serije!

Američka serija 'Good Doctor', nastala od kreatora popularne serije 'Dr. House' (David Shore), koja je s emitiranjem započela ovog ponedjeljka na Novoj TV, iznjedrila je izvanredne rezultate.

Prve tri epizode ostvarile su 33,4 posto udjela u gledanosti, a serija je sva tri dana emitiranja bila najgledaniji sadržaj u svome slotu i to u prosjeku 89 posto gledanija od prvog sljedećeg konkurenta. Najgledaniju epizodu, emitiranu u srijedu, pratilo je u prosjeku više od 365 tisuća gledatelja, odnosno epizoda je ostvarila 33 posto udjela u gledanosti.



Osim što je 'Good doctor' osvojio hrvatsku publiku, uspjeh serije potvrdili su i podaci gledanosti američkog tržišta. Već nakon prikazivanja prve tri epizode postala je ABC-ova najgledanija nova serija u posljednjih 14 godina te najgledanija američka serija koja je ujedno nadmašila gledanost Teorije velikog praska. Glavni glumac utjelovljen je u liku Shauna Murphyja (Freddie Highmore), liječnika s autizmom i Savantovim sindromom u prestižnoj bolnici Sv. Bonaventure. Zbog glavnog lika i njegove neprilagođenosti onom što nazivamo normalnim, serija je izrazito topla, puna emocija ali i prožeta dramom jer svaki slučaj koji obrađuje Shaun Murphy na svoj specifičan način je pitanje života i smrti. Doktor Murphy doživljava i vidi stvari drugačije od svih ostalih, uvid u njegov svijet upoznaje se kroz odnos s bratom koji ga je štitio dok su bili djeca i bio njegova potpora, zatim odnos sa direktorom bolnice koji je njegov mentor i prati ga otkad je bio tinejdžer te odnosa s pacijentima i drugim doktorima koji ga ne shvaćaju i prihvaćaju jer smatraju kako zbog svojeg stanja nije u mogućnosti funkcionirati u njihovom okruženju. Glavni glumac, Freddie Highmore, za svoj je prikaz mladog kirurga bio nominiran i za prestižnu nagradu Golden Globe.

Hvaljenu serije 'Good doctor' pratite od ponedjeljka do srijede na Novoj TV od 22.30, a sve propuštene epizode možete pronaći na internetskoj platformi Nova Plus.

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju