Saznajte što vas očekuje u novoj epizodi serije 'Good doctor'.

Dok u St. Bonaventureu počinje novi dan, Lim i Melendez zaprime dva pacijenta koji se žale na bol u abdomenu pa se oklade oko toga čiji će tim doktora primiti bolje ocjene za njegu pacijenta.

Zajedno s Jaredom, Shaun se pridruži Lim i prihvate pacijenticu Quinn Darby, 12-godišnju djevojčicu koju je dovela baka Ruth Wheeler. Dok je tretiraju za akutnu upalu slijepog crijeva, Lim i njezin tim doktora otkriju da je Quinn transrodna osoba. Dok se Shaun muči sa shvaćanjem značenja transosobe, ultrazvuk otkrije da Quinn zapravo ima rak testisa. U međuvremenu, nakon što je za svoj tim izabrao Claire i ambicioznog novog stažista Morgana Reznicka, Melendez pregleda Howarda Shawa, samohranog oca blizanaca koji je pretjerao s uporabom lijekova nakon operacije slijepog crijeva, zbog čega je postao podložan ubojitoj infekciji otpornoj na antibiotike.

Ruth tvrdi da je identitet njezine unuke samo faza pa se šokira kad sazna da Quinn uzima lijekove za suzbijanje puberteta kako bi se pripremila za operaciju promjene spola. Kad joj kažu da će morati prestati piti lijekove prije operacije kako bi je izliječili od raka, Quinn se boji da će joj to dodatno otežati tranziciju. Iako Shaun istakne da će uklanjanjem oba testisa imati nižu razinu testosterona u tijelu, obitelj i dalje dvoji oko sljedećeg koraka. No kada Ruth zaprijeti tužbom kako bi onemogućila operaciju, a doktori se ne mogu dogovoriti oko najboljeg sljedećeg koraka, Tyler i Denise Darby pristanu kćeri odobriti operaciju koju ona želi.

Kad se Quinnino stanje pogorša pa nemaju vremena za rasprave o njezinim opcijama, roditelji opunomoće Lim da napravi sve što je potrebno da joj spasi život. Iako Glassman pomogne Ruth da prihvati svoju unuku, Quinn je ljuta kad se probudi i sazna da njezini roditelji nisu pristali na radikalnu operaciju koju je htjela. Na kraju, iako Melendez vjeruje da je kolostomija jedini način da Howard ne umre od infekcije, Morgan se složi s Claireinim prijedlogom o transplantaciji fekalija kojom bi zamijenili ubojite bakterije u njegovu tijelu. Stoga, kad transplantacija Howardu podari novi vjetar u leđa i kad ponovno bude sa svojim mladim sinovima, ispitivanje zadovoljstva pacijenata pokaže da je Melendezov tim pobjednik njegove oklade s Lim.

Najzanimljivije trenutke epizode pogledajte u galeriji:



Ne propustite seriju 'Good doctor' od ponedjeljka do srijede na Novoj TV, a propuštene epizode gledajte na Nova Plus.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju