Poznati Hrvati pokazali veliko srce!

Ekipa serije „Čista ljubav“ na setu na zagrebačkom Velesajmu pridružila se popisu 55.460 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Hrvatskoj.

U akciji koju je Zaklada Ana Rukavina organizirala u suradnji s Novom TV, glumci i članovi produkcije popularne serije iskoristili su kratke pauze od snimanja i darivanjem krvi postali dio Registra dobrovoljnih darivatelja.

Zaklada Ana Rukavina i ove godine u petak 24. studenog od 10 do 18 sati u prostorijama Zaklade (Ulica kneza Mislava 10/I) u Zagrebu održava Dan otvorenih srca, i to u povodu jedanaeste obljetnice Aninog preranog odlaska i rada Zaklade Ana Rukavina. U sklopu Dana otvorenih srca održava se i upis u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica kojem se mogu pridružiti svi zdravi građani od 18 do 40 godina.

Zahvaljujući brojnim darivateljima i donatorima, Hrvatski registar, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), danas broji 55.460 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, od čega je 53.572 uzoraka tipizirano, a darivatelji iz Hrvatskog registra dali su šansu za život 78 oboljelih osoba iz Hrvatske i inozemstva.



Zaklada Ana Rukavina i ove godine, 19. prosinca, u suradnji s Novom TV organizira veliki humanitarni koncert na glavnom zagrebačkom trgu kojim će prikupljati sredstva za rad Zaklade.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju