Zanimljivosti koje niste znali o Brendanu Fraseru.

Porijeklom je Irac, Škot, Njemac, Čeh te Kanađanin.

Njegova prva uloga bila je kratko pojavljivanje u seriji 'najtraženiji u Americi', no uloga koja je promjenila sve bila je u hit komediji George iz džungle. Njegov najveći uspjeh bila je uloga u akcijskom film Mumija i Povratak mumije

Brandon Fraser tečno govori francuski, te je vrlo cijenjen amaterski fotograf.

"Dok sam radio treći nastavak Mumije u Kini, a to je bilo 2008., slagan u jedan komad ledom i selotejpom – gradio sam vanjski kostur od sebe na dnevnoj bazi" , rekao je glumac i potvrdio koliko je požrtvovan za svoje uloge. Naime, sve akrobacije za sve filmove Fraser odrađuje sam.



U jednom je intervjuu priznao zašto je nestao s filmskog platna. On, naime, tvrdi kako ga je bivši šef organizacije za dodjelu nagrade Zlatni globus i Holivudske organizacije za međunarodne medije (HFPA) Philip Berk seksualno zlostavljao nakon što su se rukovali na svečanom ručku 2003. u jednom hotelu na Beverly Hillsu. Nakon toga je sve krenulo nizbrdo – počeli su ga mučiti zdravstveni problemi, prestao je snimati filmove, a propao mu je i brak s kolegicom Afton Smith  nakon 10 godina.

Nakon gotovo deset godina, Fraser se polako počeo vraćati na filmska platna. Okrenuo se 'ozbiljnijim ulogama'. jedna takva je i u trileru 'Bijeg'. 

Napeti triler 'Bijeg' ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Novoj TV!
 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju