Gledatelji su najviše pratili utakmice Vatrenih, show Ples sa zvijezdama te serije Na granici i Istanbulska nevjesta.

Nova TV Grupa i u lipnju je zadržala status vodeće televizijske kuće u Hrvatskoj. Prema rezultatima istraživanja gledanosti za prošli mjesec, Nova TV je i dalje najgledaniji nacionalni televizijski kanal i u udarnom terminu s 32,3 posto udjela u gledanosti i tijekom cijelog dana s 24,5 posto udjela u gledanosti. Doma TV i dalje drži status najgledanijeg specijaliziranog kanala u zemlji sa 7,8 posto udjela u gledanosti u udarnom terminu i 6,9 posto udjela u gledanosti tijekom cijelog dana.

Najveći broj gledatelja proteklog mjeseca pratio je prijenose nogometnih utakmica Vatrenih s Walesom i Tunisom. Prijenos kvalifikacijske utakmice Hrvatska-Wales sa stadiona Gradski vrt u Osijeku pratilo je gotovo 700 tisuća gledatelja uz ostvarenih 67,6 posto udjela u gledanosti, dok je prijateljsku utakmicu Hrvatska-Tunis uživo iz Varaždina pratilo također gotovo 700 tisuća gledatelja uz ostvarenih 49,3 posto udjela u gledanosti.

'Dnevnik Nove TV' i u lipnju je bio najgledanija središnja informativna emisija u Hrvatskoj. Protekloga je mjeseca ostvario 39,5 posto udjela u gledanosti, odnosno u prosjeku preko 400 tisuća gledatelja. Izvrsne rezultate gledanosti postižu i 'Vijesti Nove TV' u 17 sati, koje su u lipnju ostvarile 37,2 posto udjela u gledanosti uz preko 305 tisuća gledatelja.

Titulu najgledanije zabavne emisije u Hrvatskoj u lipnju nosi finalno izdanje showa 'Ples sa zvijezdama' koji je ujedno i najgledaniji televizijski format u 2019. godini u konkurenciji zabavnih emisija. Finale je ispred malih ekrana okupilo više od 618 tisuća gledatelja, uz udio u gledanosti od 43 posto. Lifestyle emisija 'IN magazin' i dalje ostvaruje odlične rezultate, pa je tako u lipnju privukla preko 257 tisuća gledatelja i ostvarila udio u gledanosti od 32,3 posto.

Na popisu deset najgledanijih serija na domaćim televizijama prošloga mjeseca, devet ih je prikazano na Novoj TV. Apsolutni vladar televizijskog programa u lipnju bila je je domaća hit serija 'Na granici' koju je u prosjeku pratilo preko 616 tisuća gledatelja, uz ostvarenih čak 43,9 posto udjela u gledanosti.

Turske dramske serije i dalje osvajaju gledatelje u Hrvatskoj, što dokazuje njihova gledanost. Seriju 'Istanbulska nevjesta' u prosjeku je u lipnju pratilo više od 452 tisuće gledatelja uz 36,8 posto udjela u gledanosti, dok je seriju 'Fazilet i njezine kćeri' pratilo više od 335 tisuća gledatelja uz ostvarenih 28,2 posto udjela u gledanosti. Sjajnu gledanost ostvaruje i američka hit dramska serija 'Good Doctor', koju je u lipnju u prosjeku pratilo više od 267 tisuća gledatelja, a ostvarila je udio u gledanosti od 30,5 posto. U popodnevnom terminu izvrsnu je gledanost ostvarila i turska dramska serija 'Rat ruža', koju je pratilo više od 256 tisuća gledatelja, uz ostvarenih 33,1 posto udjela u gledanosti.

Najgledaniji filmovi protekloga mjeseca prikazani su na Novoj TV. Američku komediju 'Starci' s Adamom Sandlerom, Kevinom Jamesom i Chrisom Rockom u glavnim ulogama pratilo je više od 267 tisuća gledatelja, a film je ostvario 26 posto udjela u gledanosti. Slijede filmovi 'Legenda o Tarzanu' s više od 263 tisuće gledatelja i 23,7 posto udjela u gledanosti te film 'Nije zlato sve što sja' s više od 240 tisuća gledatelja i 27,5 posto udjela u gledanosti. U deset najgledanijih u lipnju ušli su i filmovi 'Jack Reacher' s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi i 'Ukradeni identitet' s Liamom Neesonom u naslovnoj ulozi.

Izvor: AGB Nielsen
Razdoblje: lipanj 2019.
Ciljna skupina: 4+
 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju