'Kud baš meni kao gazdi. Još moji magarci da mogu tako zbrisati.'

Farmerske svakodnevne obaveze poremetila je potraga za magarcima. Čini se kako je gazda Jurica bio malo neoprezan te su mu magarci uspjeli pobjeći. „Kako smo ja i gospodin Šiljo popravljali ograde na minutu nismo gledali i magarci su istrčali punom brzinom pored vrata.“, rekao je Jurica i dodao: „Kud baš meni kao gazdi. Još moji magarci da mogu tako zbrisati.“. U potragu za njima krenula je Matea, a pridružili su joj se Maja, Jurica i majstor. Nakon duge potrage i prijeđenih pozamašnih kilometara, farmeri su uspjeli pronaći magarce te su ih sigurno doveli do kuće.



Dok su farmeri tragali za magarcima, Edita, Saša i Ozren okušali su se u sječi drva na starinski način. „Možda da sam možda još dva, tri puta drapila po tom drvetu, definitivno bi sve frustracije iz sebe izbacila, ali i ovo je pomoglo puno.“, našalila se Edita. Šuma je najviše godila Ozrenu koja mu, kaže, daje inspiraciju i komunicira s njom. Na kraju sječe farmeri su zapalili vatru i ispekli kobasice uz malu grižnju savjesti što, za razliku od ostalih farmera, uživaju u slasti i masti kobasica.

No, ostatku farmera nije bilo dosadno jer im je stigao trgovački putnik, ali i dvije prelje koje su Matei i Maji pokazale tradicionalnu preradu biljke lana kako bi se dobio konac za tkanje. Maja i Matea su oduševljene samom preradom te se nadaju da će i farmeri izrađivati proizvode od prerađenog lana.



Jurica je kao gazda iskoristio priliku i naredio farmerima da se izvažu na vagi u mlinu. Šalili su se farmeri kako su otvorili polikliniku. Dok su neki farmeri izgubili na kilaži, Saša je dobio par kilograma. Čini se kako farmerska poliklinika ima bjelinu kao ona prava, a koliko dukata košta pregled, pogledajte u videu: 



Hit show 'Farma' pratite u večernjem terminu na Novoj TV! Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr, a farmere možete gledati i 0-24 na OYO.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju