Zaobišao ga Pažaninov izazov: „Nema za tebe zadatka nikakvog“

Treći domaćin ovog tjedna, David Temelkov, pripremio je makedonsku večeru koja je potpuno oduševila njegove goste. Njegovu posvećenost i strast prema kuhanju prepoznali su i velikodušno nagradili – svatko po pet ribica i time lansirali Davida na sam vrh ljestvice.

Tradicionalne hrvatske menije Pažanin je spremio u kuverte kao zadatke koje natjecatelji moraju ispuniti, odnosno spremati svoje večere prema njegovim receptima i zaboraviti svoje želje i ideje. Ovotjednom trećem domaćinu preostale su crvena, plava i zelena koverta. „Ovo bi predstavljalo makedonsku vrelu krv, ovo bi predstavljalo Ohridsko jezero, a ja ću se uhvatiti za makedonske planine i izabrat ću zeleno“, poručio je David pri odabiru, a onda se pozitivno šokirao jer je izabrao praznu kovertu.

„Drago mi je da si ti izvukao praznu, to znači da radiš svoj meni, nema za tebe zadatka nikakvog, slobodan si, radiš ono što si zamislio i to je to“, objasnio je Pažanin.

Budući da cijela Davidova obitelj i prijatelji žive u Makedoniji, za pomoć u kuhinji pozvao je susjeda Roka koji je uvijek spreman za kuhanje, ali je i postavio jedan uvjet – dok se kuha ne jede se. Zajedničkim snagama pripremili su večeru u tri slijeda – čips od tikvica s ajvarom, gravče na tavče i proteinski kolač od sira.

Putujući do Davidovog doma ekipa je nagađala zna li on doista dobro kuhati i što bi ih moglo dočekati. „Sigurna sam da je dobar domaćin, a zna li baš kuhati to ćemo tek saznati“, najavila je Marie, pa odmah na predjelu shvatila da je večerašnjeg domaćina malo podcijenila.

„Kod predjela mi se posebno svidjelo to što je bilo zapravo jako puno malih predjela i volim taj način pripreme jela gdje se može probati od svačeg pomalo“, istaknula je Lara Demarin, a i ostatak ekipe nizao je samo pohvale.

Na koncu večeri, nakon deserta, domaćin je donio zdjelu s papirićima na kojima su bile ispisane riječi. Svatko je izvlačio po jedan papir i pokazao koliko tko poznaje njegov maternji jezik. „Stvarno nisam znao što bi nam mogao pripremiti, mislio sam donijet će nam sprave pa ćemo morati dizati utege. Onda su došli papirići, pa sam pomislio da su brojevi, a zapravo jako je simpatično ispalo“, ocijenio je Zvonimir, koji se već sprema za sljedeću epizodu u kojoj će ovu veselu ekipu ugostiti u svom domu.

Što za njega sprema Pažanin te hoće li se jednako dobro pokazati u kuhinji kao na stand up pozornici ne propustite doznati u novoj epizodi 'Ribe na torti' na Novoj TV!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju