Pripremite se za akciju uz snajperista, američkog predsjednika i teorije zavjere.

Kada misija američke vojske u Etiopiji krene po zlu, snajperist Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) razočaran je u sustav i vrijednosti američke vojske, pa započne samotnjački život u izolaciji. Tri godine kasnije pronalazi ga pukovnik Isaac Johnson (Danny Glover) i moli ga da se vrati u službu kako bi spriječio atentat na američkog predsjednika.


 

Swagger pristane, no ubrzo shvaća da atentat nije planiran na predsjednika, već na drugu važnu osobu. Ostaje mu malo vremena da razotkrije zavjeru u koju su upleteni neki od visoko pozicioniranih vladinih dužnosnika, a svi putovi vode ga u Etiopiju.

Glavni glumac je za ulogu morao izgubiti 10 kilograma, kako bi dobio pokretniju, zmijsku figuru. Prema scenaristima, takvu figuru imaju svi poznati snajperisti i glumac je morao izgledati realistično.

Film je orginalno trebao imati PG 13 dobnu oznaku, kako bi privukao i mlađu publiku. Međutim, nakon što je Mark Wahlberg prihvatio glavnu ulogu, producenti su se ipak odlučili za R dobnu oznaku.

Jedna je scena, usprkos dobnoj oznaci, morala biti izbrisana iz filma. Scena je uključivala masovnu pucnjavu i pokolj, a izbrisana je jer je bila previše nasilna, čak i za R dobnu oznaku.

Poznati svjetski pjevač Eminem je pozvan da glumi ulogu glavnog negativca u filmu. Međutim, reper je ulogu odbio. Akcijski film je publika odlično prihvatila te ima visoke ocjene kod većine filmskih krističara. Stoga i ne čudi da mu je ukupna zarada oko vrtoglavih 100 milijuna kuna! 

Uzbudljivi akcijski film 'Savršena meta' ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Novoj TV. 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju