Pripremite se za akciju uz snajperista, američkog predsjednika i teorije zavjere

Kada misija američke vojske u Etiopiji krene po zlu, snajperist Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) razočaran je u sustav i vrijednosti američke vojske pa započne samotnjački život u izolaciji. Tri godine kasnije pronalazi ga pukovnik Isaac Johnson (Danny Glover) i moli ga da se vrati u službu ne bi li spriječio atentat na američkog predsjednika.

Swagger pristane, no ubrzo shvaća da atentat nije planiran na predsjednika, nego na drugu važnu osobu. Ostaje mu malo vremena da razotkrije zavjeru u koju su upleteni neki od visoko pozicioniranih vladinih dužnosnika, a svi putovi vode ga u Etiopiju.

Wahlberg je za ulogu morao izgubiti deset kilograma da bi dobio pokretniju, zmijsku figuru. Prema riječima scenarista takvu figuru imaju svi poznati snajperisti i glumac je morao izgledati realistično.

Film je orginalno trebao imati PG-13 dobnu oznaku u svrhu privlačenja i mlađe publike. Međutim, nakon što je Wahlberg prihvatio glavnu ulogu, producenti su se ipak odlučili za R dobnu oznaku.

Ipak, usprkos dobnoj oznaci jedna je scena morala biti izbrisana iz filma. Scena je uključivala masovnu pucnjavu i pokolj, a izbrisana je jer je bila previše nasilna, čak i za R dobnu oznaku.

Poznati svjetski pjevač Eminem pozvan je da glumi ulogu glavnog negativca u filmu. Međutim, reper je ulogu odbio. Akcijski film publika je prihvatila odlično te ima visoke ocjene kod većine filmskih kritičara. Stoga i ne čudi da mu je ukupna zarada oko vrtoglavih 100 milijuna kuna! 

Uzbudljivi akcijski film "Savršena meta" ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju