Ne propustustite vrhunska filmska ostvarenja ovog vikenda na Novoj TV!

KAKO SE RIJEŠITI FRAJERA U 10 DANA

(How to Lose a Guy in 10 Days), SAD, 2003., romantična komedija

Redatelj: Donald Petrie
Glume: Kate Hudson, Matthew McConaughey, Kathryn Hahn, Annie Parisse, Adam Goldberg

Benjamin Barry (Matthew McConaughey) se kladi da može izdržati u vezi više od deset dana. Na njegovu žalost, izabrao je krivu ženu za svoj pothvat.

Benjamin Barry je izvršni direktor marketinške firme i poznati ženskar. Kladi se sa šefom nastojeći dokazati da mu je dovoljno deset dana da natjera ženu da se zaljubi u njega.

Njegova izabranica je Andie Anderson (Kate Hudson), koja piše za jedan ženski časopis i upravo radi na članku "Kako se riješiti frajera u deset dana". Benjamin i Andie sastaju se u baru ubrzo nakon oklade...

Film je dobio nagradu BMI 2003. godine, a Kate Hudson nominirana je za nagradu MTV Movie i Teen Choice.




LEDENI UBOJICA


(The Mechanic), 2011., SAD, akcija

Redatelj: Simon West
Glume: Jason Statham, Ben Foster, Donald Sutherland, Tony Goldwyn, Mini Anden

Arthur Bishop (Jason Statham) je stroj – elitni ubojica strogog reda, s jedinstvenim talentom za čisto uklanjanje meta. Taj posao zahtjeva profesionalno savršenstvo i potpunu nevezanost, a Bishop je u tome najbolji.



Međutim, kada ubiju njegovog mentora i bliskog prijatelja Harryja (Donald Sutherland), Bishop je itekako vezan. Sam si nameće sljedeći zadatak- odgovorne za to ubojstvo želi vidjeti mrtve. Misija se zakomplicira kad Harryjev sin Steve (Ben Foster) dolazi s istim osvetničkim ciljem i naumom da izuči Bishopov zanat.

Bishop je oduvijek djelovao sam, ali ne može okrenuti leđa Harryjevom sinu. Sistematičan ubojica uzima impulzivnog studenta pod svoje okrilje i smrtonosno mentorstvo je rođeno. U potrazi za konačnom metom, prijete im prijevare, a oni koji bi trebali riješiti probleme i sami postaju problem.




DA VINCIJEV KOD


(The Da Vinci Code), SAD, 2006., triler

Redatelj: Ron Howard
Glume: Tom Hanks, Audrey Tautou, Ian McKellen, Jean Reno, Paul Bettany



Simbolog s Harvarda Robert Langdon (Tom Hanks) za vrijeme boravka u Parizu prima hitan noćni telefonski poziv u kojem saznaje kako je stari kustos muzeja Louvrea ubijen u njemu. Kod njegova tijela policija je pronašla nekakav simbol te im treba pomoć stručnjaka.

Langdonu se u njegovoj istrazi pridružuje i talentirana francuska kriptologinja Sophie Neveu (Audrey Tautou). Njih dvoje saznaju kako je ubijeni kustos bio član tajnog društva čiji su članovi bili i Newton, Botticelli, Hugo i Da Vinci.



U potrazi za otkrivanjem tajne koja stoji iza ubojstva te utrci Parizom i Londonom, Robert i Sophie nadmudruju se s nepoznatom osobom, inače pripadnikom Opusa Deija, koja predviđa svaki njihov korak.

Na ovom filmu radila je oskarovska ekipa: producent Brian Grazer, scenarist Akiva Goldsman, redatelj Ron Howard, montažeri Daniel P. Hanley i Mike Hill, skladatelj Hans Zimmer te dvostruki dobitnik Oscara, glavni glumac Tom Hanks. Produkcija filma od francuskog je ministra kulture dobila ograničeno dopuštenje za noćno snimanje u Louvreu.



Film je 2007. godine nominiran za Zlatni globus. 'Da Vincijev kod' je nominiran za ukupno 16 filmskih nagrada, a nominiran je i za nagradu Grammy. Film je adaptacija istoimenog bestselera Dana Browna.


Nova TV kroz cijeli travanj donosi pregršt romantičnih, akcijskih i avanturističkih filmova, te uzbudljive televizijske premijere.
 

Više filmskih naslova koji vas očekuju u ovaj vikend potražite na novatv.hr

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju