Film „Različita“ pokazuje cijenu različitosti u društvu!

Scenarij za film „Različita“ nastao je prema bestseleru Veronice Roth, koja se i sama pojavljuje u jednoj sceni. Radnja je smještena u svijetu u kojem su ljudi podijeljeni u pet skupina, s obzirom na prevladavajuće osobine svojih ličnosti.

Tris (Shailene Woodley) je rođena u skupini koja se bori protiv taštine, napadne odjeće, bilo čega čime bi se pojedinac isticao. Svakome od pripadnika te skupine važan je drugi čovjek. Tris osjeća da ne pripada toj grupi jer ne razmišlja uvijek o drugima.

Svaki građanin sa 16 g. mora proći testiranje kojim se određuje kojoj bi grupi najbolje pripadao. Za Tris se iz njenog testiranja nije mogao izvući konačni zaključak pa je sama morala donijeti tu riskantnu odluku. Kada otkrije urotu kojoj je cilj uništiti sve različite, a koju predvodi Jeanine Matthews (Kate Winslet), Tris će morati uz pomoć Foura (Theo James) i s ostalim nesvrstanim otkriti što ih čini toliko različitima da su opasni.

U svrhu snimanja ove akcije, cijela je glumačka postava dva mjeseca prolazila trening obuke, a Woodley je morala proći i obuku za vatreno oružje. Nasilje iz knjige ipak je moralo biti ublaženo emocionalnim nasiljem u filmu.

U početku je proračun za snimanje filma iznosio 40 milijuna dolara, no Lionsgate ga je odlučio udvostručiti zbog uspjeha Igara gladi. Postoje sličnosti s Igrama, kojih su i producenti bili svjesni, ali uvjerit će vas da je ova trilogija po mnogo čemu "različita".

Film „Različita“ ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Novoj TV!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju