Film koji će vas nasmijati iskreno i od srca

Ben Whitaker (Robert De Niro) 70-godišnji je udovac koji je otkrio da odlazak u mirovinu nije ono što je očekivao. Zgrabivši priliku da se vrati u igru, on postaje stariji pripravnik u tvrtki online modne stranice koju je osnovala i koju vodi Jules Ostin (Anne Hathaway). Kao čovjek starog kova, Ben gotovo da nema pojma o novim tehnologijama, ima zastarjeli mobitel, a internet mu je nepoznanica. On je čovjek sa životnim iskustvom, a pokazat će se kako je iskustvo ponekad ipak važnije od novostečenih znanja…

No, nije Ben sasvim slučajno zalutao upravo u svijet mode – uvijek besprijekorno odjeven, inspirira svoje mlade kolege da iskoče iz majica i traperica i posvete vi­še pažnje svom izgledu. Ipak, razlika u godinama donosi urnebesno smiješne si­tuacije kada se Ben nađe u svijetu mladih u kojem gotovo nema papirologije, za posao se smije odijevati opušteno, ljudi koriste Facebook, a ne telefonske imenike, twitter zamjenjuje pravi razgovor, a emotikoni prave osjećaje.

 

Scenarij i režiju "Pripravnika" potpisuje za Oscara nominirana i nagrađivana redateljica Nancy Meyers (It’s Complicated, Something’s Gotta Give, Private Benjamin). Njezini su filmovi poznati po zabavnom, dirljivom i iskrenom prikazu ljudskih odnosa, a naglasak je na prijateljstvu između likova, što je također u središtu ovoga filma. Ova topla priča uspjela je "otopiti" i najledenije pa je tako Quentin Tarantino, inače poznat po zaista krvavim filmovima, rekao kako mu je ovo najdraži film u 2015. 

Film poručuje kako "oni sa starijim datumom proizvodnje" nisu nužno i "pred datumom isteka". Možda "penzići", kako ih od milja zovemo, ipak mogu pronaći svoje mjesto u vremenu "milenijalaca" i kojekakvih gadgeta. Legendarni Robert De Niro pravi je primjer za to. 

Film "Pripravnik" ne propustite pogledati u petak u večernjem terminu na Novoj TV!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju