Ideja o mirnom i poštenom životu ponekad je teško izvediva

Film "Pokajnik" američki je akcijski triler iz 2020. u režiji Marka Williamsa, prema scenariju Williamsa i Stevea Allricha. Glavnog lika, Toma Cartera, utjelovljuje Liam Nesson, a uz njega glume Kate Walsh, Jai Courtney, Jeffrey Donovan, Anthony Ramos i Robert Patrick.

Nesson se može pohvaliti da u svojoj karijeri reda samo velike filmske hitove. Glumio je u raznim žanrovima, a mnogi ga poznaju najviše po nizu filmova "96 sati" te filmu "Schindlerova lista" za koji je dobio nominacije za Oscara, BAFTA-u i Zlatni globus.

Interesantno je i pomalo smiješno Nessonovo upoznavanje s glumom. Prvi je put stao na pozornicu s 11 godina, kada je prihvatio glavnu ulogu u jednoj školskoj predstavi. Sudjelovao je u predstavi jedino iz razloga što je glavnu žensku ulogu glumila djevojka koja mu se sviđala.

Glumačku karijeru započeo je kada je vidio oglas kazališta u Belfastu koje je tražilo visokog muškarca. Budući da je bio visok 1,93 metara, mislio je da je pravi odabir za tu ulogu. Prijavio se i dobio posao. Što se tiče svijeta filma, debitirao je 1973. ulogom Isusa u ostvarenju filma "Hodočasnikov napredak". Kasnije su ga nastavili angažirati jer se dokazao kao osoba koja je sposobna glumiti glavne uloge.

 

Tom Carter je pljačkaš koji je tijekom karijere ukrao 9 milijuna dolara iz nekoliko manjih banaka diljem SAD-a. Bez uhićenja, bez otkrivanja identiteta. Nakon što upozna Annie, Tom želi napustiti posao i početi novi život s voljenom ženom. Naravno da stvari neće ići tako glatko. Dva mlada FBI agenta kojima je dodijeljen njegov slučaj odluče tih 9 milijuna zadržati za sebe, a usput prišiti Tomu ubojstvo njihovog nadređenog. 

 

Film "Pokajnik" ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Novoj TV! 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju