U večernjim satima farmeri su se odlučili malo zabaviti te su i zaigrali igru anonimnih pitanja.

Farmeri su i ovoga tjedna za svoj rad nagrađeni zelenim certifikatom, a na Sajam je Gazda Gordan vodio Tomislava. Osim što su prodajom zaradili 160 dukata, dodatnih 20 zaradili su i otpjevavši pjesmu koju su morali naučiti. Gordan se pobrinuo da sve želje farmera budu zadovoljene pa se tako vratio s mnoštvom namirnica. „On je stvarno donio sve i za svakoga. Gazda Gordan uradio je sve kako treba. Slušao je sebe, a poslušao je i naš glas, svaka mu čast“, izjavila je Ankica, a najsretniji je bio Goran koji je napokon dobio puding: „Došao je napokon dugoočekivani puding i čokolada od jagode. Zasladit ćemo se čokoladom, a od pudinga napraviti i neki kolač. Konačno za nas nepušače neka poslastica.


Međutim jedini koji je bio nezadovoljan je Tomislav koji smatra da Gordan nije najbolje trgovao, a na štandu za luksuz zahtijevao je od Gordana da mu kupi nogometnu loptu, no Gordan je to odbio.
Dok su ovo dvoje farmera bili na Sajmu, na farmu je stigla gospođa s farme etno suvenira iz Karanca, a pokazala je farmerima kako se prave privjesci i oblice od drveta što će ujedno biti i njihov zadatak do sljedećeg Sajma – izraditi šest privjesaka i četiri oblice. „Imamo masu materijala, od drveta, kamenčića, gline. Možemo napraviti svašta, eto mašti na volju." oduševljen je Ante, a Goran u ovom zadatku vidi priliku za zaraditi više dukata. „Mislim da ćemo odrati to kako treba i prodati na Sajmu za dosta dukata da se oporavimo malo, jer se još nismo oporavili od Tominog glupiranja na Sajmu i trošenja dukata u prazno!“ dodao je Goran.


U večernjim satima farmeri su se odlučili malo zabaviti te su i zaigrali igru anonimnih pitanja. Svatko je od njih napisao po jedno pitanje koje želi pitati određenog farmera, a pitanja iz zdjelice izvlačio je Ante. Prvo pitanje je bilo upućeno Goranu, a odnosilo se na moguće gazdinstvo ukoliko Josipa odluči otići. „Bit će mi drago jer time idem dva tjedna unaprijed, ali bilo bi mi žao da Josipa ode“, odgovorio je Goran te dodao: „Ali drago mi je što vjeruje u mene. Ona nas želi osigurati da ostanemo još deset, petnaest dana, to jest do kraja.“


Još jedno pitanje koje se odnosilo na Gorana glasilo je voli li Josipu i bez dukata i bez prstena, a on je već imao spreman odgovor: „Ja svoje osjećaje ne pokazujem javno, kao što se to i vidi i ja ću s Josipom riješiti neke stvari kada izađemo, a ne ovdje.“


Josipina iznenadna želja za odlaskom zaintrigirala je farmere, pa je ona objasnila zašto želi napustiti show: „Možda moje dostojanstvo i moj ponos, ne zato što sam sluškinja, možda ste neki krivo shvatili. Mislim da sam tu gdje jesam jer to zaslužujem. Ja želim da u onoj kući sjede ljudi koji će znati nositi taj križ i do kraja biti tamo. Ja im prepuštam to mjesto.“ To pojašnjenje nije zadovoljilo Tomislava, pa je on dobacio da mu nije jasno zašto odustaje ako je navodno borac. „Moje pravo je da idem s lijepim riječima, s odgojem s kojim sam ja došla i prezentirala sebe iz moje kuće“, dodala je Josipa. Iako priznaje da je razmišljala o tome da u dvoboj odvede Tomislava, smatra da je to ipak preveliki zalogaj za nju: „On je muško, ja sam žensko i on je drugi duelist, a drugi duelist bira sve. Ja sam u minusu. A zašto da riskiram da on bude na tronu? Ja to ne želim“, izjavila je Josipa.


Još jedan problem o kojem se razgovaralo je pitanje Tomislavova ponašanja. No, Tomislav o tome nije želio raspravljati, samo je kratko odgovorio: „Zato što mi se ponaša. Neću dalje, mogao bi roman napisati.“ Ipak, Kristijan je svojim pitanjem ipak naveo Tomislava na reakciju. Zamjerio mu je što ne dopušta Gordanu da ujutro na miru popije kavu. „Neću da se sjedi pola sata za stolom i vode sastanci, i ne znam ispijati kavu po pola sata. Ja popijem i idem u štalu. A kad kažem da se odmah krene, onda odmah što mi gazduješ, što mi ovo ono“, rekao je Tomislav. Gordana su pitali hoće li napokon pokazati zube, a on je jedva dočekao poručiti: „Da, želim pokazati ako sam ja Gazda, da moja riječ mora biti zadnja. Ja sam poštivao svakoga tko je bio Gazda, slušao i radio i nisam ništa rekao. Hoću da se i mene sluša!“ kazao je Gordan te se začudio kako mu nitko od farmera nije postavio niti jedno pitanje vezano za Jasminu.


Nakon igre anonimnih pitanja koja se svidjela farmerima, a Goran je komentirao kako ta igra pridonosi boljoj komunikaciji, farmeri su se opustili uz pjesmu. Nekim farmerima su kočnice popustile, pa je tako Ankica i zajahala metlu. Josipa je iskoristila priliku kako bi rekla Gordanu, Kristijanu i Damiru da nakon što ona izađe, izbace Tomislava čim prije, a Ankici je poručila: „Ane, želim da budeš takva kakva si bila, lajava kao i ja! I da ideš do kraja! Gledam te kao sebe!“


Dok su se svi farmeri zabavljali na Staroj farmi, Tomislav se povukao na Novu farmu kako bi učio praktikum. Kada je zabava završila, Damir je došao na Novu farmu zajedno s Gordanom i Kristijanom kako bi popričao s Tomislavom. „Nemoj me gledat i nemoj mi se smijati u facu. Čuo sam neke stvari i nisi u redu nikako. Ja to tebi nikad ne bih napravio!“ obrušio se Tomislav na Damira aludirajući na njegovo pričanje s Josipom protiv njega. Damir mu je pokušao objasniti da on nije protiv njega te da je samo iznio neke činjenice, no Tomislava to nije zanimalo. „Takvog prijatelja kao ja, nikad vani Tomo nećeš imati! Ovo je samo igra. Ti si protiv mene, ja to znam, ja sam protiv tebe nekad. Ja znam što si ti govorio protiv mene“, poručio mu je Damir. Žestoku raspravu prekinuo je Gordan kazavši da se njih četvero moraju i dalje držati zajedno: „Nama je sada šansa da netko izađe od njih dvoje, Ante ili Josipa. Mi smo u prednosti znaš kojoj!“

Osim na službenoj stranici Farma, omiljeni show pratite od 0-24 sata na OYO te na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju