Osim Mie i Drele, svakog tjedna farmere će, već tradicionalno, posjećivati mentor Joža

Mentor Joža obilazit će farmere kako bi provjerio u kakvom stanju je farma, dodijelio im zadatke, a ujedno će farmerima biti i jedina poveznica sa selom. Svakoga tjedana dovest će im zanatliju koji će pokazati farmerima novu vještinu s kojom mogu zaraditi nove dukate, a zauzvrat će mu trebati usluge mlina. Farmeri mogu iskoristit svoje pregovaračke sposobnosti i ispregovarati tečajeve zanatlije za usluge mljevenja i to znanje primijeniti za izradu proizvoda koje mogu prodati za veći profit. Farmere će još posjetiti i klijenti, mještani iz susjednog sela s potrebama usluge mlina s farme. Oni imaju jednostavnu ulogu uslužno-novčane razmijene.

Jednom tjedno trgovački putnik posjetit će farmere sa svojim pokretnim dućanom kako bi im prodao osnovne namirnice, ponudio luksuzne proizvode te pokušao zaraditi pokoji dukat trgovanjem proizvodima i uslugama. Trgovački putnik je osoba koja poznaje tržište ponude i potražnje te im može sugerirati što je na cijeni, a što nije. Isto tako, kao agent, on poznaje mnoge zanatlije, koje za određeni iznos, može dovesti na farmu kako bi farmeri naučili nove vještine i proizveli proizvode koje mogu prodati.
Vještine farmera da ispregovaraju, procijene i donesu najbolju odluku za zajednicu bit će najjasnije vidljiva u interakciji s trgovačkim putnikom.

 


 

Svakog tjedna na kraju vladavine gazde napravit će se presjek tjedna i oročiti zaradu koja se pripisuje glavnoj nagradi. Na farmu će stići bankar koji je ovlašten za vršenje transakcija oročavanja dukata. Bankarev zadatak je evidentirati količinu dukata koju gazda svaki tjedan oročuje na štednju koja ide u glavnu nagradu. Na kraju tjedna gazda treba podvući crtu i vidjeti koliko dukata mu je ostalo, koliko će ih staviti u škrinjicu, a koliko dati bankaru na štednju.

 

Kandidati na farmu ulaze s 18 dukata u škrinjici za tekuće potrebe, a na štednoj knjižici bit će u startu 150 dukata. Kako bi dosegnuli maksimalni iznos glavne nagrade, farmeri će morati zasukati rukave i oročiti svaki tjedan svoj maksimalni iznos dukata. Štednja nije samo zalog za glavnu nagradu, već i sigurnost ako im zatreba novac. Banka je spremna raskinuti štednju na iznos do maksimalno 20 dukata tjedno uz kamatu od 25 posto. Cilj visoke kamate jest upozoriti farmere da ovu opciju koriste samo u iznimnim situacijama.


 
 

O voditeljima:

 

Mia Kovačić voditeljica je Nove TV već gotovo dvanaest godina, a osim što je zaštitno lice emisije IN magazin od samog početka emitiranja te voditeljica brojnih projekata Nove TV, voditeljica je Farme već šestu sezonu. Mia će svakog tjedna voditi obiteljske sastanke na farmi koji služe dijalogu i rješavanju eventualnih problema među farmerima.


Televizijski voditelj, Davor Dretar Drele, vraća se na Farmu u voditeljskoj ulozi na male ekrane nakon punih osam godina. Davor je, podsjetimo, bio suvoditelj Mie Kovačić u prvoj i trećoj sezoni Farme prikazane 2008. odnosno 2018. godine. Osim televizijskog angažmana, Drele je i uspješan radijski voditelj, a u svoju biografiju upisao je i nekoliko glumačkih uloga, kao i hitova s glazbenim sastavom "Dreletronic", čiji je i bio osnivač.

 

Josip Tučkorić Joža dolazi iz malog mjesta u Moslavini, a bio je farmer mentor i u prvih pet sezona Farme. Joža je i u svakodnevnom životu farmer i ima iskustvo u obrađivanju hektara i hektara poljoprivrednog zemljišta. Na svojoj farmi uzgaja konje, bikove i ostale domaće životinje. Mentor Joža smatra da život na selu može biti lijep i ne tako težak ako će natjecatelji marljivo raditi i održavati imanje čistim. Pripremio im je pregršt zadataka kojima ih želi suočiti s načinom života na selu.

 

Kako će izgledati njihova borba, život, suživot i opstanak na farmi gledatelji će imati priliku pratiti od ove nedjelje na Novoj TV

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju