Na duhan se daje više dukata nego na čokolade.

Nakon što su na par dana obustavili proizvodnju brašna zbog kvara mlina, farmeri su konačno odahnuli – mlin im je popravljen i sada ponovno mogu krenuti s proizvodnjom. „Mlin kad radi, nema gladi i mislim da je to jedan velik spas. Ana se žalila kako nema brašna, ali bit će sada!“, kazao je sretno Roberto. Međutim, nakon današnje kupnje, farmeri su ostali bez dukata te nisu imali kako isplatiti majstora. Roberto mu je ponudio kompenzaciju s brašnom, no majstora to nije zanimalo. „Ako nema dukata, morat ćemo obustaviti rad!“, odrješit je bio majstor kazavši kako će se vratiti za tjedan dana i tada mu moraju platiti 19 dukata za popravak. Najsretniji među farmerima što je mlin popravljen je njegov upravitelj Jurica: „Mlin je jako skup i dragocjen, pogotovo tu kod nas na farmi. Pokazao nam je neke stavri koje mi nismo znali!“, rekao je Jurica.

Vječna svađa na farmi je upravo oko duhana i koliko se dukata daje na duhan, a koliko na čokoladu za nepušače. Nepušači su zbrojili dukate i došli do zaključka da se na duhan daje više dukata nego na čokolade, pa su odlučili to podmiriti tako što je Anica za večeru ispekla buhtle, a nepušačima je bilo podijeljeno više. Među uvrijeđenima se našao Saša smatrajući kako nakon napornog dana treba konkretnu večeru. „Roberto je glavni pokretač te večere!“, zaključio je i osvrnuo se na svoj odnos s Anicom: „Naš dobar odnos postao je loš!“.



Na farmu je došao i mentor Joža koji je doveo gospođu licitarku. „Nakon svih zanata koje smo imali, nadala sam se da će doći gospođa licitarka!“, sretna je bila Matea koja je zajedno s Majom i Srećkom učila kako se rade licitari. „Najzanimljiviji mi je dan do sada i ovo me potaklo, razmišljam za ići dalje. Prvi put mi se doodilo na farmi da me nešto motiviralo!“, zaključila je Maja, a Srećka je zanimalo: „Kako ćemo mi to cijeniti?“. Po odlasku licitarke, farmeri su se odmah bacili na posao, a hoće li biti uspješni u pravljenju licitara te to znati dobro i unovčiti, ostaje nam za vidjeti.



Hit show 'Farma' pratite u večernjem terminu na Novoj TV! Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr, a farmere možete gledati i 0-24 na OYO.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju