Farmeri u velikim problemima!

Kako Jurica, upravitelj mlina, često voli istaknuti – mlin im je sve na farmi. On im donosi najveći priljev dukata te određuje i koliko će farmeri imati hrane u idućem tjednu. Obzirom da im se mlin pokvario, pred farmerima su veliki problemi i iskušenja. „Još od jučer imamo problema s mlinom, to nas je totalno dalo u depru. Moramo zvati majstora jer drugačije ne radi. Nadam se da će klijent shvatiti stanje u kojem se nalazimo, jer nemamo dukata da bi sljedeći tjedan naručili bilo što.“, kazala je gazdarica.Za doručkom farmeri su komentirali kako bi mogli zaraditi, a netko je predložio da podignu cijenu dukata na prodajne proizvode te ne daju ispod te cijene. „Nismo u poziciji da kažemo ne.“, rekao im je Roberto i dodao kako će biti prisiljeni uzeti iz banke novce.

Klijent je došao po svoju narudžbu. Roberto mu je objasnio da im se mlin pokvario te ga je pokušao zamoliti da dođe za par dana kada se popravi. Klijent na to nije mogao pristati te je rekao da će naći nove mlinare. „Sljedeći put mi častimo!“, rekao mu je Roberto.

„Ovo bi nam bila najveća narudžba i bila bi šteta da nam ovaj klijent ne naručuje dalje. Nažalost nismo ispoštivali narudžbu i odrazilo nam se na financijsko stanje, na budžet i na ono što ćemo jesti. Treba farmerima ukazati na važnost mlina još više!“, zaključio je Jurica.Klijent koji je došao po brašno, bacio je bubu u uho Jurici i Robertu da se po selu priča kako će im se na farmu vratiti farmer koji im nije bio omiljen, a Jurica i Roberto su odmah povezali da je riječ o Frani te su pohitali reći vijest ostalim farmerima. „Znači, ćaća se vraća!“, a nitko od farmera nije bio oduševljen ovom viješću.Farmerima je došao trgovački putnik, a ono što su farmeri pripremili za prodaju, putnika je razočaralo. „A ručni radovi? Namještaj?“, upitao ih je trgovac razočaran ponudom od dva sira, mlijekom i teglom cikle. „Naš štand je siromašan čisto iz razloga što mi pojedemo sve!“, zaključila je Anica te se osvrnula na kupovanje luksuza, odnosno kave i duhana, koje plate jednako kao i hranu, a bez toga se, kaže, može. „Dosad su pušili bilje, mogli su sad propušit i travu!“, predložio je Roberto, a gazdarica je zaključila: „Ja se osjećam jako loše zato što nismo uložili dukate u ono što smo trebali pametno uložiti.“.
Hit show 'Farma' pratite u večernjem terminu na Novoj TV! Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr, a farmere možete gledati i 0-24 na OYO.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju