Evo kako se chef Stjepan priprema za snimanje MasterChefa!
24.8.2023 / 13:23 / Zanimljivosti
Uskoro na Novoj TV!

Zabavni show MasterChef uskoro otvara svoja vrata po šesti put. Mentori MasterChefa, poznati chefovi Damir Tomljanović, Melkior Bašić i Stjepan Vukadin imaju pune ruke posla jer ispred njih stižu brojni kandidati željni kuhanja, dobre zabave i žestokog natjecanja i to sve u borbi da osvoje titulu nove kulinarske zvijezde, odnosno titulu šestog MasterChefa.
Chef Stjepan otkrio je kako se opušta prije početka snimanja:
''Zaljubljenik sam u motore, pa tako gotovo svaki dan – osim kada vremenska prognoza najavljuje kišu – na posao dolazim motorom. Kombinacija opuštenosti, povezanosti s prirodom i male doze adrenalina koju mi pruža vožnja motorom idealna je da mi razbistri glavu ujutro prije početka snimanja. Dok su nekima dobar san ili jutarnja kava ključni za dobar početak dana, moglo bi se reći da je za mene to jutarnja vožnja na posao.'', istaknuo je chef Stjepan.
Stjepan Vukadin odrastao je Odrastao u malom ribarskom mjestu Rogoznica u velikoj obitelji sa šestoro braće i sestara.
Već se kao dječak zaljubio u kuhinju i sve što se nalazi u njoj, ali s obzirom na to da je imao više afiniteta, nije se odmah opredijelio za gastronomiju već je s 14 godina ušao u sjemenište s namjerom da jednog dana bude svećenik. No na kraju je s jednog kolosijeka završio na drugom, također u svijetu kojeg voli i u kojem se osjeća kao "riba u vodi".
Danas, nakon završene kuharske škole i petnaestak godina rada u kuhinji, suvlasnik je i chef restorana il Ponte u Trogiru i jedan od najboljih mladih kuhara hrvatske gastro scene.
Veliku pažnju poklanja svježoj ribi, lokalnoj namirnici i uvijek je u potrazi za novim inspiracijama. Ističe kako namirnica uvijek mora biti svježa, lokalna i obrađena na način da sve blagodati ostanu u njoj.
Svoj put započinje u svom mjestu, u Marini Frapa u Rogoznici, nakon koje odlazi u inozemstvo te se nakon usavršavanja vraća u Hrvatsku, gdje s 23. godine po prvi put postaje chef kuhinje dva objekta i vodi tim od 23 ljudi.
2017. postaje chef restorana Zrno Soli te tamo ostaje do 2021. kada otvara svoj restoran il Ponte u Trogiru koji je u jako kratkom vremenu osvojio srca svojih gostiju, ali i Michelin preporuku i uvrštenje u Gault&Millau vodič, nakon samo pola godine rada.
Pogledajte kako je izgledao set na snimanju promo spota za novu sezonu MasterChefa!