Jedinstvena savjetodavna emisija 'Zdravlje na kvadrat' donosi brojne teme iz zdravstva, medicine, načina življenja, prehrane, navika i raznih drugih aspekta življenja.

Nije ljubiteljica teretane i voli prirodu, a trčanje najviše. Samo za kamere 'Zdravlja na kvadrat' pjevačica i televizijska voditeljica Renata Končić Minea bila je u teretani i uz pomoć trenera odradila male trikove za dobru formu!



Parodontitis je, uz karijes, jedan od najvećih stomatoloških problema današnjice. 15 % svjetske populacije boluje od ove bolesti, a u Hrvatskoj pogađa čak 80 % ljudi.Parodontitis se pojavljuje vrlo učestalo, a to je najčešća kronična upala zubnog mesa koja, kada prijeđe u kronično stanje, može dovesti do gubitka zubi. Novinari emisije 'Zdravlje na kvadrat' istražuju kako se liječi ova opaka bolest.



U 'Zdravlju na kvadrat' ekipa emisije donosi priču o toliko spornom Pravilniku o specijalističkom usavršavanju doktora medicine. Ovih ga je dana donijelo Ministarstvo zdravstva, a po tom pravilniku liječnici su obvezni, nakon završene specijalizacije, vratiti se u zdravstvenu ustanovu koja im je financirala specijalističko usavršavanje.



Je li osam sati sna nužno za normalno funkcioniranje organizma? Trebamo li piti dvije litre vode na dan? Trebamo li vježbati svaki dan? To su samo neki od mitova kojima smo svakodnevno bombardirani. Novinari 'Zdravlja na kvadrat' tražili su odgovore liječnika o tome treba li se doista svega pridržavati.



U ovotjednoj emisiji 'Zdravlje na kvadrat' bit će riječi i o tumorima glave i vrata, ali i stranim studentima na zagrebačkom Medicinskom fakultetu. Ekipa emisije istražila je što ih dovodi u Lijepu našu.



Namirnice poput mesa ili jaja obvezno moramo čuvati u hladnjaku, ali nekim drugim namirnicama niske temperature samo mogu nanijeti štetu. 'Zdravlje na kvadrat' donosi priču o tome što se nalazi na popisu stvari koje ne trebamo stavljati u hladnjak.

Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 11. veljače na Novoj TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr
 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju