On zahtijeva hitnu medicinsku pomoć i može uzrokovati trajna neurološka oštećenja, ali i smrt.

Prema statistikama, u Hrvatskoj je dvoje ili troje ljudi imalo probavnih tegoba u posljednja tri mjeseca. 80 posto naših imunoloških stanica nalazi se u crijevima, a ona nose 100 bilijuna bakterija. Kada se uravnoteženost crijevne flore naruši, šire se patogene, tj. štetne bakterije. 'Zdravlje na kvadrat' donosi priču o tome kako to spriječiti te kakva je uloga probiotika u našem organizmu.

Moždani udar rapidni je gubitak moždane funkcije zbog poremećaja dotoka krvi u mozak. On zahtijeva hitnu medicinsku pomoć i može uzrokovati trajna neurološka oštećenja, komplikacije, ali i smrt. Kako pomoći oporavku bolesnika istražili su novinari emisije 'Zdravlje na kvadrat'.

Jeste li znali da je istraživanje provedeno na olimpijskim sportašima pokazalo kako njih 50% nikada nije napravilo oftalmološki pregled, a čak 30% imalo je manje od 100% vida? No i vid se može trenirati. Kako? Zna ekipa 'Zdravlja na kvadrat'.

Inhaliranje je zapravo jednostavna, brza i učinkovita metoda koja može koristiti u liječenju, ali i smanjenju simptoma čitavog niza respiratornih bolesti. Pomaže kod banalnih prehlada, viroza, kod astme, bolesti pluća i kroničnog bronhitisa. Ovotjedno izdanje emisije donosi otkriva kako inhalacija može pomoći kod alergija!

Klinički bolnički centar Zagreb dobio je donaciju za nabavu opreme koja će olakšati dijagnostiku i liječenje malih pacijenata. Koliko jedan ultrazvučni uređaj može biti od pomoći djeci, ali i liječnicima u radu s djecom, pokazat će novinari 'Zdravlja na kvadrat'.

U ovotjednom 'Zdravlju na kvadrat' ekipa emisije gledatelje će pričom odvesti u Daruvarske toplice te im pokazati kako se ondje sportaši pripremaju za natjecanja.


Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 6. svibnja na Novoj TV i u nedjelju, 7. svibnja na Doma TV, a prošlotjednu epizodu u kojoj je gostovala jedinstvena Alka Vuica  pogledajte besplatno na novatv.hr

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju