U daljnje natjecanje ide devet parova koji će iduće nedjelje zaplesati stilove koje je za njih odabrala publika.

Parovima su se u petoj emisiji 'Plesa sa zvijezdama' na podiju pridružili prijatelji i članovi obitelji koji su dodatno začinili maštovite koreografije. Zajedno su stvorili uspomene za cijeli život i emocijama dirnuli žiri i publiku, a natjecanje je napustio još jedan plesni par. Prema bodovima žirija i glasovima publike, pri dnu bodovne ljestvice našli su se Mario i Helena, Emilija i Patrik te Tara i Mateo. Žiri je ove nedjelje od ispadanja spasio Taru i Matea, a u finalnom duelu publika je svojim glasovima odlučila da plesnu avanturu završavaju Emilija i Patrik. „Ja želim stvarno zahvaliti svima koji su glasali za nas i spašavali nas, ovo je nezaboravno iskustvo“, rekla je Emilija te šaljivo dodala: „Muž će biti sretan što se vraćam kući! Ja se sada vraćam svojim polaznicima i svojoj školi“.

U njihovoj posljednjoj emisiji, Emiliji i Patriku na plesnom podiju pridružila se njezina vjenčana kuma Petra Seitz s kojom su zaplesali salsu. „Ja bih rekao da je ovo bila tvoja najbolja izvedba do sada, no kao što je Franka rekla, mi smo u petoj emisiji pa i ja moram tehnički više postrožiti. Niste baš puno plesnih koraka izveli, više je bilo skakutanja“, poručio je Marko, a od žirija su ukupno osvojili 21 bod.

U petoj emisiji briljirali su Dario, Helena i njegova rođakinja Laura Konosić koji su otplesali lyrical i osvojili čak 34 boda žirija. „Sve, apsolutno sve mi se svidjelo. I koncept nastupa i priča s kojom se svi možemo poistovjetiti. Helena tebe moram pohvaliti, ali tebe Dario moram najviše pohvaliti. Tko je ovaj Dario? Zadrži 100% ovog Daria jer je najbolji“, oduševljeno je komentirala Franka.

Daria, Ivan i njezin sin Mak otplesali su sambu, a ovaj se plesni par ponovo našao pri vrhu bodovne ljestvice s 33 osvojena boda žirija. „Mene uvijek kritiziraju kako ja vas ocjenjujem kao da ste profesionalni plesači, ali ja to i moram raditi jer ti si upravo pokazala najbolju sambu sezone! Ono što trebaš poraditi za sljedeće nastupe je na izolaciji, ali s tehničke strane vrlo korektno, bravo!“, oduševljen je bio Marko, a Daria je dodala da joj je uskoro rođendan i da joj je Markov komentar već sad najbolji poklon.

Petra, Damir i njezina kazališna sestra Amanda Prenkaj plesali su jive, a za svoju dojmljivu izvedbu osvojili su visoka 32 boda žirija. „Ovo je primjer kako ples može biti dobro otplesan, ali i odigran. Ja živim za ovakve izvedbe!“, komentirao je Igor.

Marco, Paula i njegova baka Rita zaplesali su quickstep, a 32 boda žirija potvrđuju da oduševljenja u studiju nije nedostajalo. „Što se tiče plesa, konačno si kanalizirao svu tu svoju energiju i čini ti to dobro. Popravio si držanje, facijalnu ekspresiju, ali ono što mi se manje sviđalo je kao da ti je nedostajao još jedan-dva dana treninga. Ali definitivno ja bih rekao da je ovo tvoj najkorektniji ples dosad“, zaključio je Marko.

Blizanke Anu i Luciju Zaninović uz mentora Marija vidjeli smo u vatrenom tango izdanju za koje su osvojili 31 bod žirija. „Plesala si sad sa sestrom, jako ste slične, ali može se vidjeti koja je koja po tome što jedna sad već jako dobro pleše. Pripazi još malo s tim ramenima, ali jako dobro“, komentirao je Igor.

Tara, Mateo i njezina prijateljica Nina Mia Čikeš zaplesali su paso doble za koji su osvojili 31 bod žirija. „Tara ti si jedna od onih u ovoj emisiji koja ne treba pomoć, uvijek dostaviš karakter plesa kojeg plešeš. Ima trenutaka kada ti fali shapea, da ta želja bude iz tijela. Ali sve u svemu dobro“, istaknuo je Igor.

Frano i Gabriela plesali su s njegovom kolegicom i voditeljicom Miom Kovačić, a njihovu lyrical izvedbu žiri je ocijenio s 29 bodova. „Istina je da od tebe očekujemo više, a malo manje ti leži lyrical. Međutim taj tvoj nastup i prisutnost su i dalje tu. Taj centar učvrsti da prodišeš, no to su detalji“, istaknula je Larisa.

Maja, Marko i Viktorija Đonlić Rađa plesali su paso doble i osvojili 28 bodova žirija. „Priznajem da sam se jako bojala ovog trija večeras. Parirala si joj jako dobro, tehnički si neke stvari bolje izvela od Viktorije. Bilo je dovoljno drame, izražaja, moraš pojačavati, moraš jače, ali meni je bio dojmljiv“, komentirala je nakon nastupa Franka.

Energični cha cha cha u troje zaplesali su Mario, Helena i njegova supruga Matea Krištić Mandarić, a žiri im je dodijelio 19 bodova. „Ti si jedan showman, definitivno. U gornjem dijelu tijela super izgledaš, leđa savršeno ravna, fokus i sve. No u petoj emisiji moramo gledati i nedostatke, a to je da se cha cha cha mora plesati uz ritam. To jednostavno moramo savladati da bi išli dalje“, istaknuo je Marko.

U daljnje natjecanje ide devet parova koji će već iduće nedjelje zaplesati plesne stilove koje je za njih odabrala – publika. Samo nekoliko dana ostaje im za pripremu novih koreografija, a kako će se parovi snaći u novim plesnim izazovima, doznat ćemo uskoro!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju