Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Osjećaj straha koji se javlja u trenucima opasnosti, nelagodne ili neke nepoželjne situacije, poželjan je jer povećava budnost i spremnost na reakciju i obranu. Međutim, kada je taj osjećaj straha, strepnje i pretjerane brige prisutan u svim životnim situacijama i kada traje dulje od 6 mjeseci, govorimo o anksioznosti kao psihičkom poremećaju koji se može i treba liječiti.

Lomovi ruku, nogu, nezgodni padovi, prometne nezgode i mnogi drugi nesretni ishodi mogu se dogoditi uvijek, no posebno česti znaju biti u ljetnim mjesecima kada ljudi više putuju te ponekad manje paze na sebe. Ekipa Zdravlja na kvadrat otkriva koje su najčešće ozljede ljeti.

Kako izgleda i od čega se sastoji naš dišni sustav te koje su najčešće bolesti pluća i dišnog sustava, koji su njihovi simptomi, eventualne komplikacije te kako se liječe zna specijalistica pulmologije, mr.sc. Alma Rožman.



Liječnici često naglašavaju kako je prevencija pola zdravlja! Na puno toga ne možemo utjecati, ali primjenjivanjem zdravih životnih navika, prvenstveno u vidu zdrave prehrane, tjelesne aktivnosti i redovitih sistematskih pregleda, možemo smanjiti vjerojatnost od pojave mnogih bolesti. Ekipa Zdravlja na kvadrat donosi priču o važnosti prevencije.



Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 28. srpnja na Novoj TV i u nedjelju, 29. srpnja na Domi TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr.


 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju