Posada Nove TV, i ove je godine podigla jedra u Rijeci i nastupila na 18 –toj ili kako je organizatori zovu, punoljetnoj Fiumanci.

Ovogodišnja Medijska regata, razlikova se od prijašnjih godina u toliko što su medijske posade bile podijeljene u dvije skupine. Prva, koja je brojila četiri broda tipa Fareast, dok je ostalih osam posada jedrilo na tradicionalnim Jeanneau brodovima. Podjela je ove godine napravljena zbog većeg broja prijavljenih medijskih posada.



Prvi dan sve posade odradile su dva plova. Nakon uzbudljiva dva plova puna obrata i morskog nadmetanja, naši jedriličari zauzeli su treće, odnosno četvrto mjesto. To je bio svojevrstan trening za subotu, odnosno veliku Fiumanku na kojoj je nastupilo nešto manje od 200 brodova. U toj gužvi na startu, naši jedriličari odlično su krenuli i sa dobrim vjetrom u jedrima krenuli naprijed. No, kako to već biva, vjetar pomalo posustaje, pa tako i brzina naše ekipe. Nakon okreta oko bove, većina jedrilica odlučuje jedriti blizu obale, dok se mi odlučujemo pokušati tražiti vjetar, kako bi se jedriličarskim riječnikom reklo iz vana. To se pokazalo kao odličan taktički potez, jer u riječku luku, drugog dana uplovljavamo prvi. No, velika gužva i malo sportske sreće toga dana, ipak su nas stavili na treće mjesto.



Kada zbrojimo oba dana, jedriličari Nove TV, osojili su sveukupno četvrto mjesto, s kojim možemo biti uistinu zadovoljni.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju