Dramatičnu situaciju u Splitu neumorno je pratila i ekipa Nove TV.

Prizori požara koji je prije dva dana zahvatio Split i okolicu nikoga nisu ostavili ravnodušnima. Vijesti o situaciji na terenu stizale su iz minute u minutu, a cijela Hrvatska bila je na nogama.


Dramatičnu situaciju u Splitu neumorno je pratila i ekipa Nove TV kako bi, kroz javljanja uživo u izvanrednim i redovnim informativnim emisijama, ali i na portalu i društvenim mrežama, građanima i stanovnicima požarom zahvaćenih mjesta osigurala najnovije i najvažnije informacije o situaciji na terenu.

Uz Andriju Jarka, Ivanu Pezo Moskaljov, Maria Juriča, Sofiju Preljvukić, Domagoja Mikića i Šimu Vičevića ispred kamera, na terenu su i snimatelji Dejan Mikić, Veljko Karakaš, Miro Nikoletić, Ivana Šivro, Željko Marković i Bruno Dolci te DSNG tehničari Ivan Žilec i Igor Letica. Uz maske na licu i mijenjajući i po nekoliko lokacija tijekom dana, naša je ekipa tijekom posljednjih 48 sati bila uz bok hrabrim vatrogascima i izvještavala s terena.

„Ovo je već četvrti požar u otprilike mjesec dana u Dalmaciji, no ono što se ovih dana događalo na terenu bilo je vrlo dramatično. U nedjelju smo snimatelj Veljko Karakaš i ja bili na požaru u Prpuši kod Šestanovca i našli se zajedno s mještanima u vatrenom obruču. Ista situacija se dogodila jučer, na terenu s vatrogascima, kad nas je vatra u tren okružila. Doslovno smo bježali pred vatrenom stihijom“, rekao je reporter Nove TV Mario Jurič i dodao: „Najteže je bilo gledati nemoć vatrogasaca i mještana pred buktinjom. Unatoč dramatičnoj situaciji na terenu, trudili smo se biti maksimalno smireni i pribrani kako ne bismo dodatno širili paniku.“

Na terenu je i Andrija Jarak. „Situacija je bila napeta, ovo je jedan od najvećih požara s kojih sam izvještavao. Za ljude koji su izgubili kuće ovo je velika tragedija“, rekao je.


 

Reporter Nove TV Šime Vičević s izvještavanjem je počeo iz zračne baze Zemunik, a danas izvještava s područja Splita i okolice. „Scene su apokaliptične. No, ono što me dojmilo je solidarnost građana i vatrogasnih snaga. U svoj toj nesreći, u kojoj su ljudi izgubili kuće i vozila, mnogi su pokazali veliku ljudskost“, rekao je Vičević.

„U posljednja dva dana na terenu smo proveli i do 16 sati u komadu. Gdje su vatrogasci išli sa šmrkom tu smo bili i mi, na par metara od vatre. U 15 godina snimateljskog rada, rekao bih da je ovaj jučerašnji požar bio najgori“, rekao je snimatelj Veljko Karakaš.

Naši su reporteri i snimatelji i dalje na terenu i prate razvoj situacije.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju