Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Coolturist donosi jednu od najposebnijih epizoda do sad. Rastoke, Slunj i njihova prekrasna okolica snimljeni su u sva 4 godišnja doba. Što se radi u koje doba godine, zašto je ovo područje prekrasno za izlet bez obzira na godišnje doba te odgovore na mnoga druga pitanja ne propustite u epizodi koja lako osvaja i najzahtjevnije turiste. Prekrasna priroda, pregršt adrenalinskih doživljaja, ranč Jelena, zanimljiva gastro priča i najgostoljubljiviji domaćini u Hrvatskoj oduševili su cijelu ekipu.

Mjesto koje izgleda kao da ste zalutali u neku bajku iz djetinjstva, nezaboravan je izlet za sve uzratse, a ekipa Coolturista teško se odvojila od jelena koji su toliko naviknuti na ljude da ih posjetitelji mogu hraniti i družiti se s njima cijele godine. Ranč Dolina Jelena u sklopu OPG-a Bićanić bavi se uzgojem jelena običnog i jelena lopatara. Smješteni su na području Drežnik Grada, u blizini Slunja i Rastoka te nacionalnog parka Plitvička Jezera. Ekipa Coolturista uživala je u prirodnim ljepotama, razgovarala s vlasnikom, a gledateljima donosi cijelu priču ovog čarobnog mjesta koja se ne propušta, uz nevjerojatan doživljaj potpuno posebnog razgledavanja i hranjenja jelena.



Kroz cijelu godinu ovo područje nudi različite oblike adrenalinskih doživljaja svim svojim posjetiteljima, bilo da se radi o nordijskom hodanju, raftingu, biciklima ili pravoj adrenalinskoj bombi u obliku ludih vožnji kroz prekrasne šume. Za vrijeme zimske idile ekipa Coolturista isprobala je vožnje qradovima, dok je jesen bila rezervirana za probijanje kroz šume na Buggyima. Prava safari vožnja kroz guste šume Plitvičkih dolina, krške terene te iznad kanjona rijeke Korane bila je nezaboravni doživljaj. Otkrijte koji je oblik aktivnog turizma idealan za vas kako bi na najbolji način doživjeli predivnu prirodu oko Slunja i susjednih mjesta. Zna se da su slapovi u Rastokama nezaobilazno mjesto na putu do Plitvica ili Slunja, a oni očaravaju u svakoj kombinaciji boja i jednako su fotogenični u snježnoj haljini kao i u ljetnoj.



Najveći slap Buk gostima prvo privuče pažnju, a ekipa Coolturista istražila je šetnice oko slapa i uz rijeku Koranu, ali i provjerila kako danas stanovnici koriste mlinove uz slapove te kako su ih nekad koristili. Tradicionalno lokalno jelo koje su pripremali zove se Proja, a cijela procedura pripreme uključivala je i posjet mlinu, gdje su sudjelovali u proizvodnji brašna iz kojeg se Proja radi.



Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite subotom na Novoj TV, propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju