Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Puno prije danas popularnih streljana, pucalo se u prirodi, i to kuburama, a upravo nas u Sv. Nedelji očekuje jedan pucački vremeplov! Ekipa zaljubljenika u kubure 2004. godine osnovala je kuburaško društvo Gromovnik, u kojem djeluju 24 pucača, a nastupaju češće i od nekih estradnih zvijezda! U Coolturistu će gledatelji vidjeti kako u Sv. Nedelji čuvaju taj stari običaj te zašto u ekipi više nemaju - nijednu ženu!



Za dozu tradicije i mode u Sv. Nedelji možemo zahvaliti udruzi Kragulj, koja je od ogrlice zvane kraluš napravila pravi izvozni proizvod. Osim što je atraktivan, kraluš je početkom 19. stoljeća imao i svojevrsnu informativnu funkciju – okolini je davao do znanja je li žena slobodna ili nije! Gledatelji će u Coolturistu moći vidjeti kako je grupa entuzijasta od zaborava spasila jedan mali, ali vrijedni komad nakita!



Za tvornicu električnih automobila na prvu nitko ne bi pomislio da je turistička meka. Ipak, tvornica Mate Rimca u svoje odaje na mjesečnoj bazi prima i do nekoliko stotina turista, čime je, zajedno sa svojim vlasnikom, izborila mjesto u turističkom pregledu Coolturista! Imati ovoliki pogon u Hrvatskoj zna biti poprilično zeznuto, ali Mate Rimac i dalje ne pomišlja na preseljenje - turisti će i dalje, kaže, zbog električnih automobila dolaziti baš u Sv. Nedelju!



"Svi oni koji imaju interesa za avijatiku neka dođu u Trgovački centar!" - tim je riječima davne 1924. počela priča o osnivanju Aerokluba Zagreb, mjesta koje je već desetljećima glavno središte ljubitelja zračnih avantura, što turista, što profesionalaca! Gledatelji će moći vidjeti i kako se u zraku snašla voditeljica Riana Petanjek te koje su sve neobične situacije piloti doživjeli vozeći turiste!

Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite subotom na Novoj TV, a nedjeljom na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju