Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Coolturist u ovotjednom izdanju donosi sve poznate i manje poznate informacije o čarobnim Brijunima. Ekipa Coolturista provozala se u slavnom Titovom Cadillacu i detaljno istražila Kuću za brodice koja se nikako ne bi trebala zaobići prilikom posjeta Brijunima. Odnedavno je preuređena u centar za posjetitelje koji na iznimno zanimljiv i interaktivan način donosi cijelu povijest Brijuna – od dinosaura koji su na Brijunima ostavili trag, pa do današnjih dana. Posebno je dojmljiva interaktivna 3D mapa cijelog otočja, kao i prikaz cijele današnje faune i flore te priča o svim slavnim i manje poznatim stanovnicima kuće i popularnim ljudima koji su Brijune često posjećivali. Pogledajte i kako je danas legendarna slonica Lenka koja već dugi niz godina živi na Brijunima.



Masterchef Deniz Zembo, jedan od vodećih domaćih kuhara i prvi hrvatski masterchef, danas slovi za jednog od naših najmaštovitijih kuhara, što je u više navrata potvrdio i ugledni gastro-vodič Gault&Millau te brojni gastro kritičari, a svoju kulinarsku avanturu započeo je prije nešto više od dva desetljeća kada je kuhanje iz simpatije polako preraslo u strast koja je još uvijek prisutna u svakoj njegovoj kreaciji na tanjuru. U Coolturistu iz Pule pripremio je tradicionalno jelo 'Pljukance s boškarinom' i hobotnicu na njegov jedinstven način, a u novoj epizodi ne propustite tajne njegove pripreme.

Pula od 50-ih do kraja 80-ih godina – tako bi najkraće opisali muzej MEMO koji od lani oduševljava brojne strane, ali i domaće turiste. Muzej je osnovan kao dio djelatnosti kulturno-obrazovne udruge Institut Mediterran. Riječ je o interaktivnom, multimedijalnom muzeju čija je svrha dati prikaz svakodnevnog života građana Pule u razdoblju od početka pedesetih do kraja osamdesetih godina dvadesetog stoljeća. Muzej je organiziran u tri cjeline (ulica, trg i stan), a posebnost muzeja jest da je, za razliku od klasičnih postava u muzejima, posjetiteljima dopušteno (štoviše, bilo bi poželjno) da diraju predmete, otvaraju ladice i ormare, isprobavaju odjeću, slikaju se ispod haube za minival, zaigraju košarku ili neku od starih igrica…. Ekipu Coolturista oduševio je legendarni žuti fićo.



Nije tajna da Pula ima najljepšu rimsku arenu, no ono što ne znaju mnogi jest da su pulski gladijatori najbolji od svih gladijatora koji danas postoje i gledatelje vraćaju u davna rimska vremena. Borbe gladijatora bile su glavna zanimacija starih Rimljana i održavale su se u prosjeku 200 dana u godini, a pulski gladijatori tu istu borbu danas donose tisućama posjetitelja koji ih s oduševljenjem gledaju već 7 godina. Gladijatori u pulskoj areni jedina su skupina gladijatora koja prilikom svojih predstava ima pravu borbu, a ne unaprijed režiranu kao njihovi kolege diljem Europe. Upravo to oduševljava publiku koja ih gleda u Puli. Ekipa Coolturista razgovarala je s glavnim kustosom u Puli koji je otkrio još neke tajne. Osim detalja o gladijatorima iz Pule, pogledajte i kako se ovotjedni gost-turist snašao u borbi s gladijatorima.



Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite subotom na Novoj TV, a nedjeljom na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju