Eastwood i Hanks u napetoj drami

Kako postići napetost kod publike ako radite prema priči za koju svi znaju da ima sretan kraj? Odgovor na to zna redatelj i producent filma 'Čudo s Hudsona', Clint Eastwood. Glavnu ulogu, pilota Chesleyja Sullenbergera Sullyja utjelovio je Tom Hanks, a istiniti se događaj zbio 15. siječnja 2009. kada je pilot uspio spasiti 155 putnika iz aviona kojim je upravljao. 

Zrakoplov US Airwaysa poletio je iz njujorške zračne luke LaGuardia za Charlotte u Sjevernoj Karolini, ali ubrzo nakon polijetanja pilot javlja kontroli leta da se zrakoplov sudario s jatom divljih gusaka što je rezultiralo požarom u motoru. Pilot Sullenberger donosi odluku i odlučuje sletjeti na rijeku Hudson. Putnici bivaju spašeni, a pilot postaje herojem zahvaljujući izuzetnim sposobnostima, no istraga opovrgava slavu te bi mogla uništiti Sullyjevu karijeru.

Film Čudo sa Hudsona dobio je vrlo pozitivne komentare od publike i kritike te zaradio oko 129 milijuna dolara širom svijeta. Međutim, stekao je status kontroverznog filma zbog negativnog prikaza Državnog odbora za cestovnu sigurnost Sjedinjenih Američkih Država.

 

Ne propustite priču o Sullyju u filmu "Čudo s Hudsona" u petak u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju