"Glumite za sebe i neka vam prioritet bude da budete sretni dok glumite"

Cem Bender turski je serijski, filmski i kazališni glumac rođen u Trabzonu 1965. Već nam je poznat iz serije "U plamenu" koja se također emitirala na Novoj TV, a sada uživamo u njegovoj glumi u seriji "Dvostruki život". Utjelovljuje Oltana koji je Tarikov bliski prijatelj, klijent i mentor.

Oltan je vrlo bogat i staromodan biznismen, koji posjeduje građevinsku tvrtku. Iako nije mafijaš, Oltan se ne libi raditi nezakonite radnje i iskorištavati ljude koji se nalaze u teškim situacijama.


Na pitanje kako se priprema za utjelovljenje Oltana, Cem je u jednom intervjuu izjavio:

"Imam naviku iz kazališta. Napet sam ako snimam scenu bez poštene pripreme. U kazalištu se prije izlaska na scenu povlačimo u vlastiti unutarnji svijet; to znači da tijelo prepuštamo predstavi. Na snimanju je vrlo teško napraviti nešto tako intenzivno, no bar malo prije morate biti spremni."


Osim što glumi u serijama i kazalištu, Cem također i održava poduke iz glume. Smatra da gluma nije nešto što se radi za druge. Za njega je to obračun koji čovjek ima sa sobom i nešto što tu mora stati. Svim svojim učenicima uvijek prvo kaže:

"Glumite za sebe i neka vam prioritet bude da budete sretni dok glumite. Ako ste vi na sceni iskreni i dobro se osjećate, gledatelji to odmah osjete."


Interesantno je da čovjek koji je u svojem životu obgrljen glumom, ipak na početku svojeg obrazovanja nije krenuo u tom pravcu. Prvobitno je studirao arhitekturu, ali se na kraju ipak odlučio posvetiti glumi. Međutim, na pitanje arhitektura ili gluma, odgovorio je: 

"Naučio sam živjeti s oboje. Dok sam studirao arhitekturu, krenulo je kazalište. Gluma je zapravo nešto što mislim da bi svaki čovjek trebao učiti. Ona je čovjekovo otkrivanje sebe, svoga tijela, potencijala, razvijanje sposobnosti empatije i percepcije. Na glumu nisam krenuo sa željom da postanem glumac. To je obrazovni proces i bilo je dobro iskustvo u smislu čovjekova otkrivanja sebe."

Seriju "Dvostruki život" ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka na Novoj TV! Nove epizode gledajte prije emitiranja na televiziji na Novoj Plus.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju