Pripremite se za dolazak koji će pomutiti i najbolje planove!

Nova sezona popularne humoristične serije ''Kumovi'' na male ekrane vraća omiljene likove iz Zaglava, pitoresknog mjesta u Dalmatinskoj zagori, a donosi i neke nove koji će svakako pomutiti planove starih mještana.U novim nastavcima gledatelji 'uskaču' u radnju mjesec dana kasnije od završetka prve sezone. Stipan Macan i Zvone su privremeno zakopali ratnu sjekiru. Osim obiteljskih veza, vežu ih i poslovne. Stipan Macan i sinovi, uz pomoć donedavnog krvnog neprijatelja, otvaraju renoviranu pumpu Macan koja je stradala u požaru.

U mjestu se sprema velika fešta povodom otvorenja pumpe koju pokvari dolazak zloglasne revizorice iz Zagreba.

Šima Mamić, koju će u seriji utjeloviti glumica Marina Redžepović, dolazi u mjesto pročešljati općinu i sumnjivu Zvoninu poveznicu s EU potporama uz pomoć kojih je obnovljena pumpa. Revizorica Šima sa sobom nosi mračnu tajnu koja će uzburkati odnose u obiteljima Macan i Gotovac.

Šima je, naime, Stipanova nezakonita kćer iz romanse sa Kajom, nekadašnjom Ivkinom prijateljicom iz mladosti. U ulozi Kaje gledatelji će prepoznati glumicu Mirelu Brekalo. Stipan, za razliku od slučaja s Aljošom, ne zna da je njegova strastvena veza rezultirala djetetom, jer Kaja nakon što je saznala da je trudna, zbog straha i osude da je petljala s oženjenim čovjekom, bježi iz Zaglava u Zagreb.

Šima Mamić, nakon što sazna da ima oca u Zaglavama, odlazi u mjesto s duplim ciljem - pronaći nepravilnosti u radu Općini i upoznati svog biološkog oca, a ne zna da oba cilja vode prema vrhovnom glavaru Zaglava Stipanu Macanu. Dolazak Šime u mjesto će naopačke izvrnuti privremeni sklad Macana, Gotovaca i Akrapa.

Uskoro za Šimom dolazi i dečko Neno, kojeg će utjeloviti glumac Ivan Čuić. Neno je također umješan u financijsku aferu te baš kao i Šima traži bijeg u Zaglavama. Šima planira izvršiti zadatak koji je dobila što prije kako bi se mogla vratiti normalnom životu u Zagrebu, no situacija se komplicira i ostaje zaglavljena u Zaglavama u direktnom sukobu sa svojim biološkim ocem.

Luce i Janko su odlučili da najbolje funkcioniraju kao prijatelji. Provode sve više vremena zajedno jer se Luce brine o Janku koji je slomio rebro u padu niz stepenice. Oni su možda zbunjeni vlastitim osjećajima, ali svima u Zaglavama je jasno da je samo pitanje vremena kad će se stara iskra upaliti.

Matija je u visokom stupnju trudnoće. Martin, u želji da joj maksimalno pomogne, postaje opsjednut vodičima za trudnoću i počinje izluđivati sve oko sebe, pogotovo Macane kod kojih provodi sve više vremena.

Ne propustite saznati kako će se razvijati odnos Luce i Janka, što će utjecati par kojeg čine Vedrana i Zlatan te kako će sve otkrivene tajne iz prošlosti utjecati na članove obitelji Macan, Akrap i Gotovac.

U novoj sezoni ''Kumova'' nas očekuje sve ono zbog čega smo voljeli prvu sezonu: mnoštvo topline, humora, autentičnosti obiteljskih odnosa omiljenih likova iz Zaglava pomiješanih s novim zanimljivim zapletima koje donose novi likovi iz Zagreba, koji će zakomplicirati dramsku situaciju i djelovati na sudbine i odnose među likovima.

Tajne iz prošlosti se otkrivaju, a ulozi se povisuju. Čeka nas mnogo novih i zanimljivih zapleta, a opet je sve uronjeno u autentični mentalitet Dalmatinske zagore i njihov specifičan humor koji su ovu seriju učinili najgledanijom domaćom serijom u 2022. godini.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju