Ono što Tom Cruise zasigurno ne poznaje je strah. Jednostavno je rođen bez njega.

Tom Cruise voli o sebi misliti kao o akcijskom heroju na setu i izvan njega. U stvarnom životu spasio je obitelj od gorućeg čamca, izvukao malo dijete na sigurno iz stampeda prilikom premijere jednog filma te je unajmio privatni avion kako bi odvezao ozlijeđenog člana filmske ekipe u bolnicu.

Cruise je, također, jedan od rijetkih glumaca koji inzistira na tome da sve kaskaderske vratolomije izvodi potpuno sam. Nerijetko je prilikom snimanja opasnih scena zaradio i poneku opasnu ozljedu. U nastavku vam donosimo popis najopasnijih prilikom kojih je ovaj glumac doslovce bio smrtno ugrožen.

1. Potjere , potjere, potjere
U filmu Knight and Day, Tom Cruise odigrao je 'svjetsku' jurnjavu motorom i to sve prema njegovoj vlastitoj ideji. Glumac je isplanirao cijelu potjeru motociklom do najmanjeg detalja, a u jednom trenutku njegova ideja podrazumijevala je i opasno okretanje njegove kolegice Cameron Diaz na jurećem motociklu okruženom bikovima. Naime, scena je snimana na ulicama španjolskog grada Seville.

Još jedna jurnjava za pamćenje jest ona iz filma 'Jack Reacher: Nema povratka'. Za svaki drift, scenu sudaranja i promjenu brzine postoji i kadar savršeno mirnog i usredotočenog lica ove zvijezde. Scena je prepuna kadrovima jurnjave kroz gradsku gužvu, udaraca u zidove zgrada, aute i vodene bačve.

2. Pucnjava, pucnjava, pucnjava
Možda najveći pothvat ovog glumca bio je igrati negativca i to u filmu 'Collateral'. Sijeda kosa i sivo odijelo pomogli su ovog standardnog pozitivca pretvoriti u mašinu za ubijanje.

U uspješnci Michaela Manna, Tom je pokazao sve vještine koje posjeduje. Za scenu pucnjave trenirao je tjednima. Pucnjava, ubadanje noževima i okretanje vratovima bilo je dovoljno da publika sazna kako više nije heroj, nego brutalni ubojica.

3. Tom Cruise u bijegu od vode?
Ako iz pozitivca filma ono najbolje može izvući samo najopakiji zlikovac, onda Nemoguća misija ima savršenu formulu za pravu akciju. U sceni u kojoj se Ethan Hunt, glavni lik filma, suočava sa negativcem, Cruise prouzrokuje eksploziju obližnjeg ogromnog akvarija puštajući van enormnu količinu vode. Bijeg od sigurne smrti utapanjem, Cruise je, naravno, odradio sam.

4. Borba noževima
Noževi su užasavajući, ali ne i Tom Cruiseu. Glumac je bio toliko odlučan zadiviti publiku u filmu 'Nemoguća misija 2' da je inzistirao da noževi korišteni u borbi budu pravi i vrlo, vrlo oštri. Čini se izvedivo? Tom Cruise je to isto pomislio i odlučio otići korak dalje: u jednom trenutku vrh tog noža, isplanirao je glumac, doći će mu tik do rožnice oka. No, glumcu ni to nije bilo dosta te je u toj sceni zahtijevao lomljenje noža baš ispred njegovog oka. Svjesni smo da ovo može samo Tom Cruise, stoga, s noževima oprezno i 'od sebe' dok hodate.5. Burj Khalifa
Statistika je pokazala kako je 77 % gledatelja u ovoj sceni oblio hladan znoj. Zbog ove scene, Cruise je dobio izgon iz svoje osiguravateljske kuće. Opirući se gravitaciji i razumu, Tom Cruise pretrčao je i preklizio preko jedne od najviših građevina na svijetu i sve to izgledajući mirnije od bake koja ide na nedjeljnu misu. Naravno, imao je uže vezano za obližnji helikopter, no ono što ovaj čovjek zasigurno nema su receptori straha u mozgu. Jednostavno je rođen bez njih.

Što je sve Cruise ovoga puta izveo saznajte u filmu 'Jack Reacher: Nema povratka' u subotu u večernjem terminu na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju